Quantcast
peoplepill id: marloes-nijhuis-1
MN
1 views today
1 views this week
Marloes Nijhuis

Marloes Nijhuis

Marloes Nijhuis
The basics

Quick Facts

Is Athlete Water polo player
From Netherlands
Type Sports
Peoplepill ID marloes-nijhuis-1
The details (from wikipedia)

Biography

Marloes Nijhuis (Borne, 14 maart 1991) is een Nederlandse waterpolospeler. Nijhuis komt sinds 2018 weer uit voor Widex GZC Donk. Eerder speelde ze voor SV Heidelberg, WS Twente, Polar Bears (2009-2013), GZC Donk (2013-2017) en het Griekse Vouliagmeni NC (2017-2018).

In clubverband behaalde Nijhuis de landstitel in 2010 uitkomend voor Polar Bears en vervolgens in 2015 en 2019 uitkomend voor GZC Donk. Tijdens het waterpologala in Ede werd ze uitgeroepen tot beste waterpolospeelster van 2012.

Nijhuis werd in 2009 voor het eerst geselecteerd voor het Nederlands seniorenteam. Met het Nederlandse team won ze, onder meer, zilver tijdens het wereldkampioenschap van 2015 en de Europese kampioenschappen van 2014 en 2016. In mei 2019 maakte Nijhuis bekend te stoppen als international.

Palmares

Nederlands team

  • 2010: 3 EK Zagreb (Kroatië)
  • 2014: 2 EK Boedapest (Hongarije)
  • 2015: 3 World League Shangai (China)
  • 2015: 2 WK Kazan (Rusland)
  • 2016: 2 EK Belgrado (Servië)
The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 18 Apr 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Reference sources
References
https://web.archive.org/web/20160122000435/http://wpbelgrade2016.microplustiming.com/indexWPBelgrade_web.php
https://www.knzb.nl/actueel/nieuws/bericht/1000031559/gzc_donk_pakt_landstitel_in_dames_eredivisie_waterpolo/
https://www.knzb.nl/actueel/nieuws/bericht/1000045514/marloes_nijhuis_stopt_bij_oranje_waterpolodames/
https://www.omroepwest.nl/nieuws/2076577/Waterpoloprijs-voor-Marloes-Nijhuis
http://www.wikiportret.nl/
https://teamnl.org/sporters/5844-marloes-nijhuis
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes