Quantcast
peoplepill id: marijn-frank
MF
1 views today
1 views this week
Marijn Frank

Marijn Frank

Dutch television presenter and presenter
Marijn Frank
The basics

Quick Facts

Intro Dutch television presenter and presenter
Is Television presenter
From Netherlands
Type Film, TV, Stage & Radio
Gender female
Birth 1982, Amsterdam, Netherlands
Age 38 years
The details

Biography

Marijn Frank (Amsterdam, 2 november 1982) is een Nederlandse presentatrice, documentaire- en televisieprogrammamaakster.

In 2007 maakte ze de documentaire Pappa is weg en ik wilde nog wat vragen als afstudeerfilm voor de Nederlandse Film en Televisie Academie. Tijdens het Nederlands Film Festival in 2007 won de film de Tuschinski Film Award. De documentaire is een indringend zelfportret. Ze voert gesprekken met familieleden om de geschiedenis van haar zwijgzame vader te achterhalen.

Frank is sinds 2009 ook bekend als verslaggever van het NTR-televisieprogramma de Keuringsdienst van Waarde. In 2011 presenteerde ze met Abdelkader Benali de serie Het beloofde land.

In 2010 zat ze in de finale van de verkiezing van de 'meest sexy vegetariër van het jaar' door stichting Wakker Dier. De titel ging naar actrice Sanne Vogel.

In 2015 maakte ze de documentaire Vleesverlangen over haar verslaving aan vlees en hoe daar vanaf te komen.

In 2017 maakte ze samen met Roland Duong het tv-programma De Prijsvechter, over het niet kunnen weerstaan van de verleiding om goedkope spullen te kopen.


Externe links

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 24 Apr 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
Reference sources
References
http://www.wikiportret.nl/
https://www.imdb.com/name/nm2821479/
https://www.imdb.com/title/tt1132453/
arrow-left arrow-right arrow-up arrow-down instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube stumbleupon comments comments pandora gplay iheart tunein pandora gplay iheart tunein itunes