Quantcast
peoplepill id: maria-vinyas-i-vinyas
MVIV
1 views today
1 views this week
Marià Vinyas i Vinyas

Marià Vinyas i Vinyas

Marià Vinyas i Vinyas
The basics

Quick Facts

Was Musician Industrialist
From Spain
Type Business Music
Gender male
Birth 1877, Sant Feliu de Guíxols, Baix Empordà, Girona Province, Catalonia
Death 1958, Sant Feliu de Guíxols, Baix Empordà, Girona Province, Catalonia (aged 81 years)
The details (from wikipedia)

Biography

Marià Vinyas Vinyas (Sant Feliu de Guíxols, 1877-1958) va ésser un industrial i músic concertista.

Biografia

Fill de Pau Vinyas Vilar i d'Angelina Vinyas Borrell, la seva família pertanyia a l'alta burgesia guixolenca.

Ja de ben jove, en Mariano, com era conegut en el seu entorn, mostrà una habilitat innata per la música i va començar a rebre lliçons de solfeig del professor Esteve Garreta Roig, pare del conegut compositor guixolenc Juli Garreta i Arboix.

Es va desplaçar a viure a Barcelona, on estudià Dret, carrera que va abandonar pocs anys després. Va freqüentar els cercles culturals i musicals de la Ciutat Comtal i va conrear una bona amistat amb Lluís Millet, un dels fundadors de l'Orfeó Català.

Carrera musical

Va formar part de l'Associació de Música de Can Pey on també hi participaven altres músics locals guixolencs, com Juli Garreta i Jaume Rovira entre d'altres, en llargues trobades musicals al saló de casa del senyor Rovira, als voltants de Sant Amanç.

Va actuar diverses vegades davant d'un expectant públic al Centre Social de l'Associació Catalana Autonomista aíxí com a la Societat Cultural Athenea de Girona, on va tenir l'oportunitat d'acompanyar al baríton gironí Joan Roquet i on, posteriorment, va actuar conjuntament amb el també guixolenc Josep Girona.

L'actuació que va tenir més ressonància al llarg de la seva carrera musical va ésser la que va tenir lloc a Perpinyà el 14 de juliol de 1920, amb motiu de la recaptació de diners destinats a erigir un monument “In memoriam” als voluntaris catalans morts durant la Primera Guerra Mundial.

Marià Vinyas morí a Sant Feliu de Guíxols el 1958 a l'edat de vuitanta-un anys.

Referències

Enllaços externs

The contents of this page are sourced from Wikipedia article. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes