Quantcast
peoplepill id: mans-ekman
ME
1 views today
1 views this week
Måns Ekman

Måns Ekman

Swedish actor
Måns Ekman
The basics

Quick Facts

Intro Swedish actor
Is Actor
From Sweden
Type Film, TV, Stage & Radio
Gender male
Birth 9 August 1964, Stockholm, Stockholm Municipality, Stockholm County, Sweden
Age 57 years
Family
Father: Gösta Ekman
The details (from wikipedia)

Biography

Måns Ekman, född 9 augusti 1964 i Stockholm, är en svensk musiker och skådespelare.

Ekman debuterade som skådespelare i filmen Göta kanal 1981 och medverkade i ytterligare produktioner under 1980- och 1990-talen. Han har även varit verksam på teatern och gjorde 1987 två roller i pjäsen En liten ö i havet på Kungliga Dramatiska Teatern och 1994 tre roller i pjäsen Kärlek på Krim på Stockholms stadsteater.

Måns Ekman är son till skådespelarna Gösta och Fatima Ekman.

Filmografi

  • 1981 – Göta kanal
  • 1986 – Jönssonligan dyker upp igen (även produktionsassistent)
  • 1986 – Hassel – Beskyddarna
  • 1986 – Morrhår och ärtor
  • 1991 – Duo jag (TV-serie)

Teateruppsättningar

  • 1987 – En liten ö i havet (Kungliga Dramatiska Teatern)
  • 1994 – Kärlek på Krim (Stockholms Stadsteater)

Musiker

Trumslagare åt bland andra

  • Claes Askelöf
  • Thomas Arnesen
  • Gugge Hedrenius

Referenser

Externa länkar

The contents of this page are sourced from Wikipedia article. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes