Quantcast
peoplepill id: manne-goethson
MG
1 views today
1 views this week
Manne Göthson
Swedish actor

Manne Göthson

Manne Göthson
The basics

Quick Facts

Intro Swedish actor
Was Actor Film director Screenwriter
From Sweden
Field Film, TV, Stage & Radio
Gender male
Birth 8 December 1879, Mörbylånga, Sweden
Death 17 December 1933 (aged 54 years)
Star sign Sagittarius
The details (from wikipedia)

Biography

Manne Göthson, född Anders Josef Emanuel Göthson 8 december 1879 i Mörbylånga, död 17 december 1933 i Katarina församling, Stockholm, var en svensk skådespelare, manusförfattare, regiassistent och regissör. Han var gift med skådespelaren Ester Göthson.

Filmografi

  • 1915 – I kronans kläder
  • 1916 – Vägen utför
  • 1916 – Kärleken segrar
  • 1916 – Trägen vinner eller Calle som skådespelare
  • 1916 – Aktiebolaget Hälsans gåva
  • 1916 – Svärmor på vift eller Förbjudna vägar
  • 1916 – Bengts nya kärlek eller Var är barnet?
  • 1916 – Fången på Karlstens fästning
  • 1916 – Ministerpresidenten
  • 1916 – I minnenas band
  • 1917 – Förstadsprästen
  • 1917 – Ett konstnärsöde
  • 1917 – Mellan liv och död
  • 1918 – Nattliga toner
  • 1918 – Storstadsfaror
  • 1918 – Fyrvaktarens dotter
  • 1924 – Där fyren blinkar

Regi

  • 1918 – Storstadsfaror

Filmmanus

  • 1925 – Öregrund-Östhammar

Teater

Roller

År Roll Produktion Regi Teater
1929 Konstapel Harry Murphy Vid 37de gatan
Svend Gade Oscarsteatern
1930 Sergeanten Henrik VIII
Thomas Warner Oscarsteatern

Referenser

  1. ^ ”Manne Göthson”. Svensk Filmdatabas. http://www.sfi.se/sv/svensk-filmdatabas/Item/?type=PERSON&itemid=57754&ref=%2ftemplates%2fSwedishFilmSearchResult.aspx%3fid%3d1225%26epslanguage%3dsv%26searchword%3dmanne+g%C3%B6thson%26type%3dPerson%26match%3dBegin%26page%3d1%26prom%3dFalse. Läst 18 februari 2013. 
  2. ^ ”Ester Göthson”. Svensk Filmdatabas. http://www.sfi.se/sv/svensk-filmdatabas/Item/?type=PERSON&itemid=57850&ref=%2ftemplates%2fSwedishFilmSearchResult.aspx%3fid%3d1225%26epslanguage%3dsv%26searchword%3dEster+G%C3%B6thson%26type%3dPerson%26match%3dBegin%26page%3d1%26prom%3dFalse. Läst 3 april 2014. 
  3. ^ Scen och Film: Gott om folk på Oscarsteaterns premiär”. Dagens Nyheter: s. 12. 27 november 1929. http://arkivet.dn.se/arkivet/tidning/1929-11-27/324/12. Läst 6 januari 2016. 
  4. ^ Teater, Musik och Film: Rollistan till 'Henrik VIII'”. Dagens Nyheter. 6 mars 1930. http://arkivet.dn.se/arkivet/tidning/1930-03-06/63/11. Läst 11 maj 2016. 
The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 24 May 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Sections Manne Göthson

arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes