Quantcast
peoplepill id: mane
M
1 views today
1 views this week
Man!e
Dutch record producer

Man!e

Man!e
The basics

Quick Facts

Intro Dutch record producer
Is Record producer Rapper
From Netherlands
Field Business Music
Gender male
Birth 4 February 1975, Zaandam, Netherlands
Age 47 years
Star sign Aquarius
Man!e
The details (from wikipedia)

Biography

Dennis Rink (Zaandam, 4 februari 1975), beter bekend als MAN!E (voorheen Man!ak), is een Nederlandse dj en producent. Hij produceerde onder andere het nummer Dansplaat van Brainpower, dat een nummer 1-hit werd in de Nederlandse en Belgische hitparades.

Biografie

Sinds 1995 is Man!e actief als club-dj. Zijn R&B-party's werden landelijk bekend, en zijn draaistijl was toen al eclectisch te noemen. Zijn routine heeft ervoor gezorgd dat hij door de jaren heen diverse andere muziekstijlen is gaan draaien. Naast de basis van R&B en hiphop, begon hij ook dancehall, reggae, classics, house, 2step en electro te draaien, en ontwikkelde hij zichzelf zo tot een allround dj. Hij werd zelfs gevraagd voor de officiële pre- en afterparty’s voor internationale zwaargewichten als Jagged Edge, Jaheim, Jodeci, Ginuwine, 112 en Sean Paul.

Naast dj, was Man!e ook bekend als rapper: onder de naam Man!ak bracht hij in 2000 een single uit, getiteld Master. Dit nummer belandde ook op een verzamelalbum van Top Notch, getiteld Alle 13 Dope, een cd waar onder meer ook Extince, Brainpower, U-Niq en Yukkie B op stonden. In 2002 bracht hij nog twee nummers uit, met de titels Mijn Zone en Wat je Wil, die uitkwamen op het verzamelalbum Alle 18 Dope. Na diverse promo- en demoprojecten als rapper en producent raakte dit facet van zijn werkzaamheden in een stroomversnelling toen de door Man!ak geproduceerde Brainpower-single op de nummer 1-positie belandde in diverse Nederlandse en Belgische hitlijsten. Dansplaat stond zowel in de Top 40 als Top 50 vier weken op nummer 1. Man!ak produceerde de helft van Brainpowers tweede album en remixte twee singles van het debuutalbum van Brainpower voor een speciale Lowlands-heruitgave van dit album. Daarnaast produceerde hij vijf nummers op het album van Climax en zorgde hij voor de muziek van een aantal reclamefilmpjes.

Ondertussen bracht hij samen met DJ TLM een aantal mixtapes uit onder de naam Major League. Dit dj-team werd gevormd in 1999. Steeds meer dj's presenteerden zich in teamverband. Major League was actief in heel Nederland en het buitenland. In 2001 werd de website ML75 gelanceerd als agenda voor TLM en Man!e. De website is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste urban-gemeenschappen op internet. In 2004 werd ML75.nl genomineerd voor een MOBO Award.

Eind 2003 werd de rapformatie ADHD mede opgericht door Man!e. De groep bestond uit Dicecream, Brainpower, Man!ak en DJ TLM. Het album bleek een platform voor opkomende artiesten, zoals Lange Frans, VSOP en Lexay. De rapgroep ADHD bracht twee singles uit, getiteld Beng Je Hoofd en Shouf Shouf Habibi!, de titelsong van de gelijknamige film. Ook bij schoenenfabrikant Converse bleef het succes niet onopgemerkt: het merk produceerde in beperkte oplage een speciale schoen met het ADHD-logo op de hiel. Deze schoenen waren snel uitverkocht.

Discografie

Albums

  • 2000- Man!ak - Promo 2000
  • 2004 - ADHD - Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid Dopeness

Singles

  • 2000 - Man!ak - Master (Rapper)
  • 2001 - Brainpower - Dansplaat (Producent)
  • 2002 - Brainpower - Schreeuwetuit! (Producent)
  • 2003 - DiceCream - Vet Verse Flows (Producent)
  • 2004 - Skate the Great - Joyride (Producent)
  • 2004 - ADHD - Beng je hoofd (Rapper/producent)
  • 2004 - ADHD - Shouf Shouf Habibi! (Rapper/producent)
  • 2005 - Brainpower - Even Stil (Producent)
  • 2005 - Lexay - Schatje (Producent)
  • 2010 - MANIE - Kiesz (Producent)
  • 2010 - Lex Boogie - Donna (Producent)
  • 2010 - Lex Boogie - Empty (Producent)
  • 2010 - MANIE - Let's Hear It (Producent)
  • 2010 - MANIE - BlackBerryBitch (Producent)

Remixen

Overig werk

  • 2000 - Alle 13 Dope (Verzamelalbum; bijdrage: "Master".)
  • 2002 - Alle 18 Dope (Verzamelalbum; bijdrage: "Wat je wil".)
  • 2003 - Vet verse flows (Verzamelalbum; bijdrage: "Mijn zone".)
  • 2004 - Climax - Hoogseizoen (Album)

Mixtapes

  • 2000 - Major League pt. I (cd)
  • 2001 - Major League pt. II (cd)
  • 2001 - Major League pt. III (cd)
  • 2002 - Major League pt. IV (cd)
  • 2003 - ML75.NL Mixtape pt. I (cd)
  • 2004 - Can't Knock The Hustle (cd)
  • 2005 - ML75.NL Mixtape pt. II (cd)
  • 2006 - M! Classix (cd)
  • 2010 - M! Classix II (cd/MP3)
  • 2006 - New Jack City vol. 1 (cd)
  • 2006 - This Is My House (cd)
  • 2006 - Sexy R&B pt. 1 (MP3)
  • 2006 - Sexy R&B pt. 2 (MP3)
  • 2009 - Reunion mixtape pt I (cd/MP3)
  • 2009 - Kapot Lekker vol. 1 (cd/MP3)
  • 2009 - Kapot Lekker vol. 2 (cd/MP3)
  • 2009 - Dit Is Mijn Visitekaartje (cd/MP3)
  • 2010 - Kapot Lekker vol. 3 (cd/MP3)
  • 2010 - Kapot Lekker vol. 4 (cd/MP3)al Hot
  • 2010 - Oldschool Anthems vol. 1 (cd/MP3)
  • 2010 - Oldschool Anthems vol. 2 (cd/MP3)
  • 2010 - Oldschool Anthems vol. 3 (cd/MP3)
  • 2010 - Oldschool Anthems vol. 4 (cd/MP3)
  • 2010 - Oldschool Anthems vol. 6 (cd/MP3)
  • 2010 - Oldschool Anthems vol. 7 (cd/MP3)
  • 2010 - Sunny Summer Sungs (cd/MP3)
  • 2010 - Baby Making vol. 1 (cd/MP3)
  • 2010 - Baby Making vol. 2 (cd/MP3)
  • 2010 - Baby Making vol. 3 (cd/MP3)
  • 2010 - Quality Online mixtape (MP3)
  • 2010 - Reunion mixtape pt II (cd/MP3)
  • 2010 - Entourage mixtape (cd/MP3)
  • 2010 - Real Hot Live (The Mixtape) (cd/MP3)

Zie ook

  • Lijst van Nederlandse hiphopartiesten
The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 23 Apr 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Sections Man!e

arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes