Quantcast
peoplepill id: malik-montana
MM
9 views today
11 views this week
Malik Montana
Rapper

Malik Montana

Malik Montana
The basics

Quick Facts

Intro Rapper
Is Rapper
From Germany
Field Music
Birth 11 March 1989, Hamburg, Germany
Age 33 years
Star sign Pisces
The details (from wikipedia)

Biography


Malik Montana, właściwie Ghawsi Mosa (ur. 11 marca 1989 w Hamburgu) polski raper i traper pochodzenia afgańskiego i greckiego. Urodzony w Niemczech, mieszkał tam do dwunastego roku życia .

Życiorys

Ghawsi Mosa urodził się w 1989 w niemieckim Hamburgu. Ojciec pochodzi z Afganistanu, z kolei matka ma korzenie polsko-greckie. Wychował się w Niemczech, gdzie ukończył szkołę podstawową. Gdy Mosa miał 15 lat, sam z bratem przeniósł się do Polski osiedlając się na warszawskim Wrzecionie. Pseudonim Malik Montana zrodził się w 2008. Rozpoczął wtedy tworzenie anglojęzycznego hip-hopu we współpracy z niemieckim raperem Sentino. Jeszcze w 2012 jego muzyka była tworzona w języku angielskim. Z czasem z brzmień inspirowanych amerykańskim rapem wyewoluowała w trap i tzw. nowoczesny hip-hop, nagrywany już w języku polskim. Malik zadebiutował w polskim rapie 4 sierpnia 2016 klipem „Naaajak”.


Życie prywatne

Mosa jest praktykującym muzułmaninem. Mówi biegle po polsku, niemiecku oraz angielsku. Żonaty, ma syna Ilyasa.

Dyskografia

Albumy

  • 2017: Haram Masari
  • 2016: Naaajak (gościnnie: Diho)
  • 2018: Tijara
  • 2018: 022
  • 2019: Import/Export
  • 2019: ........

Wydane single

  • 2015: „Do Rana”
  • 2016: „Naaajak”
  • 2017: „Baby Same Przyjdą”
  • 2017: „Powiedz Co”
  • 2017: „1szy Nos”
  • 2017: „Who You Mam”
  • 2018: „Lassie wróć”
  • 2018: „Idź spać”
  • 2018: „Ke6z”
  • 2018: „Mieli”
  • 2018: „Mówili”
  • 2018: „Dla Rodziny”
  • 2018: „Wyrosłem na blokach”
  • 2018: „One night stand”
  • 2018: „International”
  • 2018: „Wstań”
  • 2019: „Robię Yeah”
  • 2019: „Jagodzianki”
  • 2019: „7.5.0”
  • 2019: „Łyżka”
  • 2019: „Pistolet”
  • 2019: „Mona Lisa”
  • 2019: „VvsNike”
  • 2019: "BlaBlaCar"
  • 2019: ,,Za Pasem"

Przypisy

Linki zewnętrzne

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 28 Dec 2019. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Reference sources
References
https://genius.com/artists/Malik-montana
http://www.popkiller.pl/2014-03-03,malikmontana-rap-jest-kluczem-wyrwania-sie-z-biedy-a-nie-jej-promowania-wywiad
https://glamrap.pl/malik-montana-ja-robie-muzyke-nie-jestem-pedagogiem/
http://musicbrainz.org/artist/3db45666-0f97-411a-8401-17731533107f
Sections Malik Montana

arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes