Quantcast
peoplepill id: madeleine-de-boisguillaume-1
MDB
3 views today
3 views this week
Madeleine de Boisguillaume
Model d'artistes

Madeleine de Boisguillaume

Madeleine de Boisguillaume
The basics

Quick Facts

Intro Model d'artistes
Was Model
From France
Field Fashion
Gender female
Birth 1873, Paris, France
Death 1944 (aged 71 years)
The details (from wikipedia)

Biography

Madeleine –o Madelon– de Boisguillaume, de nom veritable Louise Hortense Boisguillaume (París, 1873 – Montoire, 1944), va fer de model per a diversos quadres de Ramon Cases, Santiago Rusiñol, Toulouse-Lautrec...

Biografia

Era filla d’un comerciant de teixits, que va morir aviat, quan ella tenia dotze anys. Per guanyar-se la vida, més enllà del seu ofici de modista o cosidora, feia de model per a pintors. Va tenir un fill amb l’escriptor Edouard Dujardin i més endavant, després d’una vida atzarosa, es va casar amb el pintor i il·lustrador René Lelong, amb qui tingué una filla, Cécile.

Trajectòria com a model

Com explica Miquel Utrillo, company de Casas i Rusiñol a Paris, Boisguillaume començà fent de model per a Henri de Toulouse-Lautrec, per al quadre Fille à la fourrure (1891). Però alhora ja posava també per a Rusiñol i Casas durant l’hivern del 1890-1891, i, així, apareix en els seus quadres Jalousie i Concurrent del Moulin de la Galette, de Casas, i Els cavallets, de Rusiñol, una obra que el pintor mantingué sempre dins de la seva col·lecció particular.

Però potser el quadre més conegut en què apareix és Madeleine, de Casas (1892, Montserrat), que la mostra asseguda en una taula del bar Le Moulin de la Galette, que tots plegats freqüentaven, amb una mirada fatigada i melangiosa. Altres quadres de Ramon Casas en què apareix Madeleine com a figura principal són Abans del bany, que s'hauria de datar entre 1892 i 1894, i Noia decadent, que s'havia anomenat tot sovint amb el títol inapropiat de Després del ball, tots dos actualment al Museu de Montserrat. I de Santiago Rusiñol: Grand Bal (1891, Col·lecció Masaveu).   

Altres artistes la pintaren també més endavant: Charles Leandre i Alfons Mucha per a la publicitat dels papers de fumar JOB, i René Lelong per il·lustrar les publicacions d'Ollendorf.

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 17 Apr 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Sections Madeleine de Boisguillaume

arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes