Quantcast
MC
29 views this week
Maarten Camps

Maarten Camps

M.R.P.M. Camps; 1964-
The basics
Quick Facts
Gender male
Birth August 15, 1964
The details
Biography

Maarten (M.R.P.M.) Camps (Rijswijk (ZH), 15 augustus 1964) is een Nederlands topambtenaar en sinds 2013 secretaris-generaal van het ministerie van Economische Zaken.

Camps studeerde economie aan de Katholieke Universiteit Brabant en Universiteit van Exeter (Verenigd Koninkrijk). Hij begon zijn carrière als ambtenaar in 1991 bij het ministerie van Financiën, waar hij het tot plaatsvervangend directeur Algemene Financiële en Economische Politiek zou schoppen (2000-2002), voor hij de overstap maakte naar het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, waar hij uiteindelijk directeur-generaal Werk zou worden (2008-2013). Tijdens zijn periode op Sociale Zaken was hij tevens enige tijd voorzitter van het Europese Employment Committee (EMCO, werkgelegenheidscomité).

In 2013 werd hij benoemd tot secretaris-generaal op het ministerie van Economische Zaken als opvolger van Chris Buijink. Hij zocht de media op met zijn inspanningen voor een gelijker speelveld tussen ZZP-ers en werknemers en riep politici op om ook te kijken naar niet-kwantificeerbare economische impact, vooral waar het innovatie betreft.

Voetnoten en referenties

Voorganger:
Chris Buijink
Secretaris-generaal van het ministerie van Economische Zaken
(2013-heden)
Opvolger:
huidige
The contents of this page are sourced from Wikipedia article. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
arrow-left arrow-right arrow-up arrow-down instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube stumbleupon comments comments pandora gplay iheart tunein pandora gplay iheart tunein itunes