Quantcast
LM
Slovenia
65 views this week
Luka Marčetič

Luka Marčetič

Slovenian film director
The basics
Quick Facts
Occupations Actor Screenwriter Film director
Countries Slovenia
Gender male
Birth December 23, 1985 (Zagreb)
The details
Biography

Luka Marčetič, slovenski igralec, režiser in scenarist, * 23. december 1985, Zagreb. Znan je predvsem po svojih humorističnih video blogih na spletni strani YouTube, ki jih je nalagal v letih 2007–2014 pod imenom DesnaStranJajca. Na kanal je naložil tudi krajše epizode dramsko-komičnih serij (Moje asocialno življenje in WASD, na poseben kanal pa tudi Dan ljubezni), v katerih je Marčetič odigral glavno vlogo, videoposnetke pa je tudi režiral in napisal scenarije zanje. Leta 2015 je izšla prva sezona serije V dvoje, ki pa je v nasprotju z Marčetičevimi prejšnjimi projekti izšla na plačljivi spletni storitvi Voyo.

Zaradi svoje popularnosti je postal internetna zvezda in pritegnil pozornost več kot 10.000 naročnikov na svojem YouTube kanalu, opazili pa so ga tudi številni znani igralci: sodeloval je že z Jonasom Žnidaršičem, Juretom Godlerjem, Boštjanom Gorencem Pižamo, Pio Zemljič, Ano Dolinar in drugimi, ki so igrali v njegovih serijah.

Življenje

Marčetič se je rodil na Hrvaškem in odraščal blizu Zagreba. Pri 14 letih je njegova družina preselila v Brežice, kjer je živel pet let, nato pa se je preselil v Ljubljano. Študiral je na Inštitutu in akademiji za multimedije.

Delo

Po ukvarjanju z režijo manjših serij in igranju v kratkih filmov je v spletni klepetalnici Marčetič izrazil željo, da bi se v prihodnosti lotil celovečernih filmov ali serij:

»Glede na to, da se že "pol" življenja ukvarjam s tem, mislim, da se bom še drugo polovico življenja ukvarjal s tem istim. Edino upam, da bolj resno. Da bom lahko delal celovečerce ali serije.«

Poleg igranja v vseh svojih serijah je nastopil tudi v več kratkih filmih. Leta 2014 je ob ameriški igralki in manekenki Kate Upton nastopil v reklami za videoigro Game of War: Fire Age, ki je bila posneta v Sloveniji.

Filmografija

Serije
Leto Naslov Vloga/-e Igralec/-ka Režiser/-ka Scenarist/-ka Producent/-ka Opombe Sklici
2011– Moje asocialno življenje da da da YouTube serija, zaenkrat izdani 2 epizodi
2014 WASD da da da izšla na YouTube kanalu, 5 epizod
2009–2010 Dan ljubezni Simon da da da celotna prva sezona na YouTubeu
2015 V dvoje Aleš da da da da izvršni producent
Filmi
Leto Naslov Vloga/-e Igralec/-ka Režiser/-ka Scenarist/-ka Producent/-ka Opombe Sklici
2003 To ni zgodba o ljubezni da kratki film; režiral Mark Pirc
2014 Food Fetish filmski režiser da kratki film; režiral Miha Šubic
2014 Vse najboljše Borut da kratki film; režirala Tosja Flaker Berce in Juš Premrov
2014 Diego Menendes: Rip It After Him da da kratki film; režiral Peter Bizjak, posnet v okviru 30. festivala LGBT; soscenarist poleg Petra Bizjaka, Matjaža Jurena - Zaze in Petra Karbe
2015 Dekadent: Veritas da kratki film; režiral Artur Felicijan
2016 Pr' Hostar da da prvi celovečerni film

Sklici

The contents of this page are sourced from Wikipedia article. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
Življenje Delo Filmografija Sklici Zunanje povezave
arrow-left arrow-right arrow-up arrow-down instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube stumbleupon comments comments pandora gplay iheart tunein pandora gplay iheart tunein itunes