Quantcast
peoplepill id: luis-foglietti-alberola
LFA
2 views today
2 views this week
Luis Foglietti Alberola

Luis Foglietti Alberola

Spanish composer
Luis Foglietti Alberola
The basics

Quick Facts

Intro Spanish composer
Was Musician Composer
From Spain
Type Music
Gender male
Birth 8 October 1877
Death 25 May 1918 (aged 40 years)
Star sign Libra
The details (from wikipedia)

Biography

Luis Floglietti Alberola (Alacant, 8 d'octubre de 1877 - Madrid, 25 de maig de 1918) va ser un compositor valencià de sarsuela.

Va estudiar amb el seu germà Bernardí, i posteriorment al Conservatori de Madrid. Va ser un compositor precoç; als 11 anys ja havia compost algunes peces de saló i als 16 anys va estrenar dues sarsueles en teatres d'Alacant.

Entre 1902 i 1905 va ser director d'orquestra del Teatro de la Zarzuela de Madrid. Posteriorment va ser director musical d'altres teatres, entre ells del Teatre Apolo, bressol del Género Chico. Justament va viure els darrers estertors d'aquest subgènere, quan ja estava derivant cap a obres més fàcilment classificables com music-hall o revista, i Foglietti va contribuir a aquesta evolució amb la composició d'obres intranscendents, amb una música despreocupada i hedonista. Igual que Penella i Guerrero es va sentir atret per la cançó, component algunes peces.

Va compondre moltes obres en col·laboració, amb Vicent Lleó, Apolinar Brull, Artur Saco del Valle, Pablo Luna i una llarga llista d'altres mestres.

Entre la seua abundant producció sarsuelística, de més de 100 títols, cal destacar els seus grans èxits El club de las solteras (1909), La pajarera nacional (1909) amb més de 500 representacions, El capricho de las damas (1915) i Serafin el pinturero o Contra el querer no hay razones (1916).

Bibliografia

  • Roger Alier. La Zarzuela. Ed. Robinbook, S.L. 2002. Barcelona. ISBN 84-95601-54-0 (castellà)
  • Diversos autors. Diccionario de la Música Valenciana. Ed. Iberautor Promociones Culturales, 2006. ISBN 84-8048-705-4 (castellà)
The contents of this page are sourced from Wikipedia article. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes