Quantcast
peoplepill id: luis-baca-elorreaga
LBE
1 views today
1 views this week
Luis Baca Elorreaga

Luis Baca Elorreaga

Luis Baca Elorreaga
The basics

Quick Facts

Was Musician Composer
Type Music
Gender male
Birth 15 December 1826
Death 1855 (aged 28 years)
Star sign Sagittarius
Genre:
Opera
The details (from wikipedia)

Biography

Luis Baca Elorreaga (Victòria de Durango, 1826-1852) fou un compositor mexicà.

El seu pare fou Santiago Baca Ortiz, primer governador constitucional de l'Estat de Durango, el qual morí quan Luis tenia només cinc anys. El seu oncle Francisco Elorreaga (germà de la seva mare Veneranda i successor del seu pare com a governador de Durango) el prengué sota la seva custodia. Des d'infant mostrà gran disposició per l'art de la música, rebent les primeres lliçons del mestre Guardado. Després de cursar el segon ensenyament, la família l'envià a París (1844) perquè seguís la carrera de medicina, alhora que estudiava música en el Conservatori de Jovin, on es dedicava a la composició amb progressos sorprenents. Donizetti el distingí amb la seva amistat i l'encoratjà amb els seus consells. Entre llurs obres destaquen les polques Amada, Delfina, Jenny, Josefina, Julieta i Linda; la romança Audad, hermosas flores, notable per la seva delicadesa; les òperes Leonora i Giovanna di Castiglia, ambdues en dos actes, i una sentida i inspirada Avemaria, executada en l'església de Nostra Senyora de Loreto de París el 1850, que va merèixer els majors elogis de la crítica i envejable renom al seu autor. Dos anys més tard, i amb mala salut, hagué de tornar a Mèxic i morí poc temps després probablement d'una apendicitis mal tractada.

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 30 Jun 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Reference sources
References
http://catalogue.bnf.fr/ark:/12148/cb14823873n
http://viaf.org/viaf/69196040
http://isni.org/0000000001359681
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes