Quantcast
peoplepill id: lucky-guri
LG
1 views today
1 views this week
Lucky Guri
The basics

Quick Facts

Is Musician Pianist
From Spain
Field Music
Gender male
Birth Calella, Spain
Instruments:
Piano
The details (from wikipedia)

Biography

Joaquim Guri més conegut com Lucky Guri és un pianista català, molt conegut per les seves aparicions televisives i que ha acompanyat un gran nombre de solistes, bona part a la històrica La Cova del Drac barcelonina.

Nascut a Calella (el Maresme), des de ben petit ha viscut a Barcelona, epicentre musical on va començar a forjar la seva trajectòria musical. Ha militat en un gran nombre de bandes, com ara New Jazz Trio i Lucky Guri Trio (i també en format quintet), i també ha acompanyat artistes de la Nova Cançó com Guillermina Motta i Maria del Mar Bonet.

Biografia

Des de l'any 1971, any que va començar les seves actuacions a La Cova del Drac del carrer de Tuset de Barcelona, on va tenir ocasió de tocar acompanyant grans figures del Jazz nord-americà, va anar aprofundint en en aquest gènere musical.

El seu primer grup New Jazz Trio, que més tard, el 1975, va reconvertir en Barcelona Traction, va gravar dos LP, i va participar en les dotze hores de Rock a Canet del 1975.

Anteriorment va fer un treball que va estar perdut durant molts anys i que va situar-lo com el primer músic de la història en fer un disc sencer amb versions instrumentals i en clau psicodèlica dels Beatles: l'àlbum We are digging the Beatles, que va firmar a mitges amb el saxofonista alemany Peter Rohr i que també va comptar amb la participación de Carles Benavent, Salvador Font i Max Sunyer. Un disc que té la valentia i el mèrit de versionar els Beatles quan els quatre de Liverpool encara estaven vius i quan ningú s’havia atrevit a versionar-los de manera íntegra. De fet, la gosadia de Guri, realitzada sota el paraigües d'Àngel Fàbregues, del segell Als 4 Vents, va sortir-li cara, ja que quan el disc va aparèixer al mercat no tenia els permisos necessaris. En aquell moment, els quatre de Liverpool estaven barallant-se als tribunals per repartir-se el pastís i no s’autoritzava cap edició ni versió de la seva obra. Això va fer que el treball de Lucky Guri fos retirat de les botigues per la policia judicial, provocant que aquest disc s’oblidés per sempre. Tot i així, sempre tindria el privilegi d’haver estat el pioner en fer un disc de versions dels Beatles i formar part de la història.

Pioner en la introducció del piano elèctric als concerts, Lucky Guri ha participat en molts programes de ràdio i televisió, i el seu salt a la fama va ser sobretot per la seva presència al programa de Televisió de Catalunya Tres pics i repicó d'Antoni Bassas a partir de 1987, on el van batejar com a Sam, fent al·lusió al clàssic film Casablanca. També a TV3, l'octubre de 1995, comença la seva col·laboració en el programa Sense títol d'Andreu Buenafuente.

En la nova ubicació de La Cova del Drac a la Plaça del Camp, Lucky Guri hi col·labora constantment, fent actuacions continuades i organitzant Jam Sessions amb diferents artistes. Així és com es forma la Sextet Dixieland de Lucky Guri. Després de provar les primeres experiències en aquestes Jam Sessions, es decideixen a sortir a interpretar els seus concerts en diferents llocs de Catalunya, entre els que destaquen les seves sessions temàtiques a la “Cava Club” de la Nova Jazz Cava de Terrassa, acompanyat per diferents vocalistes com Laura Simó o Marian Barahona.

Per celebrar els 50 anys de carrera el divendres 30 de gener de 2016 se li va retre un sentit homenatge al Teatre Sala Mozart de Calella.

Va participar a la Marató de TV3 contra l'ictus i lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques on va explicar com 12 anys abans un dia es va quedar davant d’un piano “sense saber per a què servien les tecles blanques ni les negres”. Lucky Guri va haver d'aprendre a tocar el piano de nou.

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 17 Apr 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Sections Lucky Guri

arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes