Quantcast
Louis de Mollier: French composer and poet (born: 1615 - died: 1688) | Biography, Facts, Information, Career, Wiki, Life
peoplepill id: louis-de-mollier
LDM
1 views today
1 views this week
Louis de Mollier
French composer and poet

Louis de Mollier

Louis de Mollier
The basics

Quick Facts

Intro French composer and poet
Was Musician Composer Poet
From France
Field Literature Music
Gender male
Birth 1615, Paris, Seine, Île-de-France, France
Death 18 April 1688 (aged 73 years)
The details (from wikipedia)

Biography

Louis de Mollier (1615, [...?] - París, 18 d'abril de 1688) fou un poeta i compositor francès del Barroc.

El 1642 era gentilhome-escuder del la comtessa de Maria de Borbó-Soissons, i en morir aquesta, Mollier ingressà en la música de cambra del rei. En aquell temps ja s'havia donat a conèixer com a notable músic, i estant en la cort va compondre diversos balls, en el que hi prengué part com a ballarí. Es distingí també com a poeta. Casà la seva filla Blanca amb Itier, que també era músic i coreògraf de la cort.

Va compondre entre altres obres: Ballet du Temps, en col·laboració amb Boësset; les òperes Les amours de Céphale et de l'Aurore, i Les Aventures de Andromède, que tingueren molt èxit; les operetes Les amours du Soleil, i Le mariage de Bacchus, representades el 1672 en el teatre de Marais, i una altra obra del mateix gènere. Andromède (1678). Les produccions de Mollier no s'han conservat, a pesar que fou un dels primers compositors que cultivaren l'òpera a França.

Bibliografia

  • Enciclopèdia Espasa Volum núm. 35, pàg. 1568 (ISBN 84 239-4535-9)
The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 08 Aug 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Sections Louis de Mollier

arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes