Quantcast
peoplepill id: lluis-ferrer-arbona
LFA
1 views today
1 views this week
Lluís Ferrer Arbona
Spanish politician

Lluís Ferrer Arbona

Lluís Ferrer Arbona
The basics

Quick Facts

Intro Spanish politician
Is Politician
From Spain
Field Politics
Gender male
Birth Palma, Balearic Islands, Spain
The details (from wikipedia)

Biography

Lluís Ferrer Arbona va ser un polític mallorquí que ocupà la batlia de Palma

La seva ideologia s'identificava amb el republicanisme conservador. A les eleccions de 1931 va ser elegit regidor a l'ajuntament de la capital mallorquina. El 17 d'octubre de 1934 va ser nomenat president de la comissió gestora (integrada per verguistes, radicals, regionalistes i cedistes) que regia la corporació. El governador civil havia suspès els regidors d'esquerres, entre ells el batle Emili Darder, arran dels Fets d'Octubre.

Durant el seu govern a la ciutat de Palma s'inaugurà un dispensari de maternitat i es va construir l'escola Jaume I. En la qüestió urbanística va continuar les obres de l'Eixample, la canalització d'aigües i el clavegueram. També va posar en marxa un servei d'assistència sanitària a domicili.

El febrer de 1936 va retornar la batlia a Emili Darder quan els regidors esquerrans foren rehabilitats. Ferrer continuà amb el seu càrrec fins a l'aixecament del 19 de juliol.

Precedit per:
Emili Darder
Batle de Palma
1934-1936
Succeït per:
Emili Darder
The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 13 Jul 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes