Quantcast
peoplepill id: linda-verstraten
LV
4 views today
8 views this week
Linda Verstraten

Linda Verstraten

Dutch singer
Linda Verstraten
The basics

Quick Facts

Intro Dutch singer
Is Singer
From Netherlands
Type Music
The details

Biography

Linda Verstraten (Goirle, 3 april 1992) is een Nederlandse musicalactrice en zangeres.

Biografie

Verstraten studeerde in 2015 af aan de opleiding Muziektheater van het Fontys Conservatorium te Tilburg. Als kind zat ze bij TiKiKo (Tilburgs KinderKoor). Op Factorium doorliep ze de Music All Factory voor zowel jongeren als volwassenen.

Direct na haar opleiding heeft ze in Maagdenburg in het ensemble van The Rocky Horror Show gestaan. In het seizoen van 2016/2017 stond ze in de het ensemble van de musical Ciske de Rat van Stage Entertainment en was ze tevens ook cover van Suus Bruijs en Bet. Naast deze producties speelde ze ook bij Theatergroep Zwerm. Dit is een educatieve theatergroep die voorstellingen speelt voor kinderen op basis- en voortgezet onderwijs. In 2016 heeft ze als solist gezongen bij Welcome to the Sixties, een theaterconcert door Shelton Telesford. Verder treedt ze op als zangeres bij verschillende gelegenheden zoals bruiloften en diners. In 2017/2018 stond Verstraten in de Disney musical Tarzan als cover Jane en Kala in het Metronom Theater Oberhausen, Duitsland. Tevens was zij ook in het ensemble te zien. In 2018/2019 nam ze rol van Jo op zich in de musical Op Hoop Van Zegen bij De Graaf & Cornelissen. Vanaf 28 januari was deze voorstelling te zien in verschillende theaters in Nederland. Linda trad op bij Tijd voor Max en de Musical Sing a-long met het duet 'Een zee van Tranen'. In 2019/2020 stond ze samen met haar vriend Jonathan Demoor in de musical Kinky Boots, waarin ze de rol van Nicola vertolkte. Deze voorstelling trok vanaf 11 november langs de Nederlandse theaters.

Naast haar musicalwerk spreekt Verstraten stemmen in voor de Nederlandse televisie en geeft als particulier docent zang- en spellessen. Ook verzorgt zij workshops op het gebied van zang- en liedinterpretatie.

Verstraten heeft sinds 2013 een relatie met musicalacteur Jonathan Demoor.

Theaterrollen

 • Midzomernachtdroom (2012) - Helena
 • Hamlet (2013) - Ophelia
 • 42nd Street (2013) - ensemble
 • Rebecca (2013) - Beatrice
 • Company (2014) - Sarah
 • The Rocky Horror Show (Duitsland) (2015/2016) - ensemble
 • Ciske de Rat (2016/2017) - ensemble, cover Suus Bruijs, cover Bet
 • Tarzan (Oberhausen) (2017/2018) - ensemble, cover Kala, cover Jane
 • Op hoop van zegen (2018/2019) - Jo
 • Kinky Boots (2019/2020) - Nicola, understudy Lauren

Stemmenwerk

 • Shadowhunters
 • Harvey Street Kids
 • Odd Squad
The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 20 Apr 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
Reference sources
References
https://www.bd.nl/tilburg-e-o/van-in-de-horeca-naar-op-de-planken-in-theaters-tilburg~afa343cf/
https://www.musicalweb.nl/op-hoop-van-zegen-volgend-seizoen-terug-in-het-theater-10488
https://www.musicaljournaal.nl/kinky-boots-maakt-volledige-cast-bekend/
http://www.wikiportret.nl/
http://www.lindaverstraten.com/
arrow-left arrow-right arrow-up arrow-down instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube stumbleupon comments comments pandora gplay iheart tunein pandora gplay iheart tunein itunes