Quantcast
peoplepill id: leonid-iudov
LI
2 views today
3 views this week
Leonid Iudov
Russian actor

Leonid Iudov

Leonid Iudov
The basics

Quick Facts

Intro Russian actor
Was Actor
From Russia
Field Film, TV, Stage & Radio
Gender male
Birth 12 August 1914, Moscow, Russia
Death 10 October 1983, Moscow, Russia (aged 69 years)
Star sign Leo
The details (from wikipedia)

Biography

Леонід Петрович Іудов (рос. Иудов Леонид Петрович; нар. 12 серпня 1914, Москва, Російська імперія — пом. 10 жовтня 1983, Москва, РРФСР, СРСР) — радянський актор театру та кіно.

Життєпис

Леонід Іудов народився 12 серпня 1914 року в Москві. До трьох років жив у селі, потім повернувся з батьками в Москву.

Навчався на музичному робітфаку при Московській консерваторії, який залишив після року навчання. У 1931 році вступив до ФЗУ Московського авіаційного заводу №39 імені М.Р. Менжинського, де отримав спеціальність слюсаря. Один рік працював на цьому ж заводі, паралельно навчався на робітфаку з режисерським ухилом при Московському державному інституті культури. З 1933 по 1934 роки працював слюсарем-монтажником в гаражі МУРу. У вересні 1934 року поступив в студію при Театрі імені Московської Обласної Ради Професійних Спілок (з 1938 року — Театр імені Моссовєта). Ще під час навчання виходити на сцену театру.

1938 року, після закінчення студії, був прийнятий в трупу театру імені МОРПС.

Дебютував у кіно в 1935 році, виконав невелику роль комсомольця в стрічці «Бєжин луг» Сергія Ейзенштейна.

У листопаді 1939 року Леонід іудової був призваний до лав Червоної армії. Проходив службу спочатку в 34-му запасному стрілецькому полку в Череповці, потім в 611-му стрілецькому полку в Архангельську. У жовтні 1940 року був відправлений у Москву, до складу артистів-військовослужбовців Центрального театру радянської армії, де служив до моменту демобілізації в листопаді 1945 року.

У травні 1946 року був прийнятий в трупу Центрального театру радянської армії, де він пропрацював актором до 1949 року. У 1949 році поїхал працювати актором в Театр Групи радянських військ у Німеччині. Скільки часу він там працював, невідомо.

Леонід Іудов деякий час працював під творчим псевдонімом Свєтлов.

Помер 10 жовтня 1983 року в Москві, пхований на Ваганьковському цвинтарі.

Театр

Центральний театру радянської армії
  • Йосип — «Приборкання норовливої» Вільяма Шекспіра;
  • льотчик — «День народження» Бориса Турова;
  • Перший — «Казка про правду» Маргарити Алигер;
  • слуга — «Учитель танців» Лопе де Вега;
  • Журавльов — «За тих, хто в морі» Бориса Лавреньова;
  • музикант — «Південний вузол» Аркадія Первенцева;
  • 2-й офіцер — «На останні рубежі» Юлія Чепуріна;

Фільмографія

Рік Українська назва Оригінальна назва Роль
1982 ф «Надія і опора» Надежда и опора гість у колгоспі (немає в титрах)
1981 ф «Сашко» Сашка військовий лікар
1981 кф «Твій брат Валентин» Твой брат Валентин вахтер (немає в титрах)
1979 ф «Рідна справа» Родное дело епізодична роль
1979 ф «День повернення» День возвращения епізодична роль
1978 ф «Живіть в радості» Живите в радости дід
1976 ф «Легенда про Тіля» Легенда о Тиле сліпець
1976 ф «Син голови» Сын председателя конюх
1976 ф «Ти — мені, я — тобі» Ты — мне, я — тебе бригадир колгоспу
1976 тф «Розклад на завтра» Расписание на завтра бородань на ковзанці
1976 ф «Тут мій причал» Здесь мой причал епізодична роль
1975 ф «Остання жертва» Последняя жертва двірник
1974 тф «Розповіді про Кешку і його друзів» Рассказы о Кешке и его друзьях старий
1974 ф «Земляки» Земляки батько Валентини
1974 ф «Час її синів» Время её сыновей Єгор Гуляєв
1974 тф «Три дні в Москві» Три дня в Москве Никифорич
1973 тф «Своя земля» Своя земля Микита
1973 ф «Два дні тривоги» Два дня тревоги Єгор Кузьмич Профкін
1972 ф «Сибірячка» Сибирячка Ігор Мельников (немає в титрах)
1971 ф «Світла річка Вздвіженка» Светлая речка Вздвиженка дід Келься
1971 ф «Кінець Любавіних» Конец Любавиных Сергій Федорович Попов
1971 ф «Єгор Буличов та інші» Егор Булычов и другие Донат
1971 ф «Антрацит» Антрацит Олексій, батько Юрія Купцова
1970 ф «Посланці вічності» Посланники вечности Іван Іванович
1970 ф «Потяг у завтрашній день» Поезд в завтрашний день комісар
1969 ф «Король манежу» Король манежа епізодична роль
1969 ф «Містер Твістер» Мистер Твистер епізодична роль
1969 ф «Відлуння далеких снігів» Эхо далёких снегов Перваков
1969 ф «Дорога додому» Дорога домой Кузьма Федорович (у титрах Свєтлов)
1967 ф «Бабине царство» Бабье царство німець
1967 ф «Шлях в „Сатурн“» Путь в «Сатурн» партизан
1967 ф «Кінець „Сатурна“» Конец «Сатурна» епізодична роль
1963 ф «Карбід та щавель» Karbid und Sauerampfer помічник коменданта (у титрах Свєтлов)
1963 ф «Голий серед вовків» Naked Among Wolves Житковський, поляк (у титрах Свєтлов)
1962 ф «Королівські діти» Königskinder Сашко, радянський солдат (у титрах Свєтлов)
1938 ф «Олександр Невський» Александр Невский Савка (немає в титрах)
1935 ф «Бєжин луг» Бежин луг комсомолець

Примітки

  1. Karbid und Sauerampfer (1963) на сайті IMDb(англ.)
  2. Naked Among Wolves на сайті «Filmportal»(нім.)
  3. Königskinder на сайті «DEFA-Stiftung»(нім.)

Посилання

  Тематичні сайти
  Тематичні сайти
The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 17 Apr 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Sections Leonid Iudov

arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes