Quantcast
peoplepill id: leonid-iudov
LI
2 views today
5 views this week
Leonid Iudov

Leonid Iudov

Russian actor
Leonid Iudov
The basics

Quick Facts

Intro Russian actor
Was Actor
From Russia
Type Film, TV, Stage & Radio
Gender male
Birth 12 August 1914, Moscow, Russia
Death 10 October 1983, Moscow, Russia (aged 69 years)
Star sign Leo
Peoplepill ID leonid-iudov
The details (from wikipedia)

Biography

Леонід Петрович Іудов (рос. Иудов Леонид Петрович; нар. 12 серпня 1914, Москва, Російська імперія — пом. 10 жовтня 1983, Москва, РРФСР, СРСР) — радянський актор театру та кіно.

Життєпис

Леонід Іудов народився 12 серпня 1914 року в Москві. До трьох років жив у селі, потім повернувся з батьками в Москву.

Навчався на музичному робітфаку при Московській консерваторії, який залишив після року навчання. У 1931 році вступив до ФЗУ Московського авіаційного заводу №39 імені М.Р. Менжинського, де отримав спеціальність слюсаря. Один рік працював на цьому ж заводі, паралельно навчався на робітфаку з режисерським ухилом при Московському державному інституті культури. З 1933 по 1934 роки працював слюсарем-монтажником в гаражі МУРу. У вересні 1934 року поступив в студію при Театрі імені Московської Обласної Ради Професійних Спілок (з 1938 року — Театр імені Моссовєта). Ще під час навчання виходити на сцену театру.

1938 року, після закінчення студії, був прийнятий в трупу театру імені МОРПС.

Дебютував у кіно в 1935 році, виконав невелику роль комсомольця в стрічці «Бєжин луг» Сергія Ейзенштейна.

У листопаді 1939 року Леонід іудової був призваний до лав Червоної армії. Проходив службу спочатку в 34-му запасному стрілецькому полку в Череповці, потім в 611-му стрілецькому полку в Архангельську. У жовтні 1940 року був відправлений у Москву, до складу артистів-військовослужбовців Центрального театру радянської армії, де служив до моменту демобілізації в листопаді 1945 року.

У травні 1946 року був прийнятий в трупу Центрального театру радянської армії, де він пропрацював актором до 1949 року. У 1949 році поїхал працювати актором в Театр Групи радянських військ у Німеччині. Скільки часу він там працював, невідомо.

Леонід Іудов деякий час працював під творчим псевдонімом Свєтлов.

Помер 10 жовтня 1983 року в Москві, пхований на Ваганьковському цвинтарі.

Театр

Центральний театру радянської армії
  • Йосип — «Приборкання норовливої» Вільяма Шекспіра;
  • льотчик — «День народження» Бориса Турова;
  • Перший — «Казка про правду» Маргарити Алигер;
  • слуга — «Учитель танців» Лопе де Вега;
  • Журавльов — «За тих, хто в морі» Бориса Лавреньова;
  • музикант — «Південний вузол» Аркадія Первенцева;
  • 2-й офіцер — «На останні рубежі» Юлія Чепуріна;

Фільмографія

Рік Українська назва Оригінальна назва Роль
1982 ф «Надія і опора» Надежда и опора гість у колгоспі (немає в титрах)
1981 ф «Сашко» Сашка військовий лікар
1981 кф «Твій брат Валентин» Твой брат Валентин вахтер (немає в титрах)
1979 ф «Рідна справа» Родное дело епізодична роль
1979 ф «День повернення» День возвращения епізодична роль
1978 ф «Живіть в радості» Живите в радости дід
1976 ф «Легенда про Тіля» Легенда о Тиле сліпець
1976 ф «Син голови» Сын председателя конюх
1976 ф «Ти — мені, я — тобі» Ты — мне, я — тебе бригадир колгоспу
1976 тф «Розклад на завтра» Расписание на завтра бородань на ковзанці
1976 ф «Тут мій причал» Здесь мой причал епізодична роль
1975 ф «Остання жертва» Последняя жертва двірник
1974 тф «Розповіді про Кешку і його друзів» Рассказы о Кешке и его друзьях старий
1974 ф «Земляки» Земляки батько Валентини
1974 ф «Час її синів» Время её сыновей Єгор Гуляєв
1974 тф «Три дні в Москві» Три дня в Москве Никифорич
1973 тф «Своя земля» Своя земля Микита
1973 ф «Два дні тривоги» Два дня тревоги Єгор Кузьмич Профкін
1972 ф «Сибірячка» Сибирячка Ігор Мельников (немає в титрах)
1971 ф «Світла річка Вздвіженка» Светлая речка Вздвиженка дід Келься
1971 ф «Кінець Любавіних» Конец Любавиных Сергій Федорович Попов
1971 ф «Єгор Буличов та інші» Егор Булычов и другие Донат
1971 ф «Антрацит» Антрацит Олексій, батько Юрія Купцова
1970 ф «Посланці вічності» Посланники вечности Іван Іванович
1970 ф «Потяг у завтрашній день» Поезд в завтрашний день комісар
1969 ф «Король манежу» Король манежа епізодична роль
1969 ф «Містер Твістер» Мистер Твистер епізодична роль
1969 ф «Відлуння далеких снігів» Эхо далёких снегов Перваков
1969 ф «Дорога додому» Дорога домой Кузьма Федорович (у титрах Свєтлов)
1967 ф «Бабине царство» Бабье царство німець
1967 ф «Шлях в „Сатурн“» Путь в «Сатурн» партизан
1967 ф «Кінець „Сатурна“» Конец «Сатурна» епізодична роль
1963 ф «Карбід та щавель» Karbid und Sauerampfer помічник коменданта (у титрах Свєтлов)
1963 ф «Голий серед вовків» Naked Among Wolves Житковський, поляк (у титрах Свєтлов)
1962 ф «Королівські діти» Königskinder Сашко, радянський солдат (у титрах Свєтлов)
1938 ф «Олександр Невський» Александр Невский Савка (немає в титрах)
1935 ф «Бєжин луг» Бежин луг комсомолець

Примітки

  1. Karbid und Sauerampfer (1963) на сайті IMDb(англ.)
  2. Naked Among Wolves на сайті «Filmportal»(нім.)
  3. Königskinder на сайті «DEFA-Stiftung»(нім.)

Посилання

  Тематичні сайти
  Тематичні сайти
The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 17 Apr 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Reference sources
References
https://www.imdb.com/title/tt0057220/fullcredits?ref_=tt_cl_sm#cast
https://www.filmportal.de/film/nackt-unter-woelfen_43631a5d7b4e4e5da14abdc6be6e2439
https://www.defa-stiftung.de/filme/filmsuche/koenigskinder/
https://www.imdb.com/name/nm0411892/
http://www.imdb.com/name/nm0411892
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes