Quantcast
peoplepill id: leon-andia-labarta
LAL
1 views today
1 views this week
León Andia Labarta

León Andia Labarta

León Andia Labarta
The basics

Quick Facts

Was Musician
Type Music
Gender male
Birth 19 September 1913
Death 17 March 2011 (aged 97 years)
Star sign VirgoVirgo
Instruments:
Organ
León Andia Labarta
The details

Biography

León Andia Labarta (Fuendejalón, Saragossa, 19 de setembre de 1913 - La Vall de Tormo, Matarranya, Terol, 17 de març de 2011) fou un eclesiàstic, i músic aragonès.

Malgrat haver nascut a Fuendejalón, els seus pares León Andia Cuartero i Francisca Labarta Oliván eren d'ascendència basca, i era el vuitè fill de deu. Després del seu pas pel seminari de Belchite i Saragossa, el 1937 fou nomenat organista de la Basílica del Pilar de Saragossa, càrrec que deixà el 1940, tot just acabada la Guerra Civil, per prendre possessió de la parròquia del La Vall de Tormo –on va servir a la seva fe durant 56 anys– i ensems de la veïna del Mas del Llaurador (avui completament abandonada).

La seva adaptació a la població fou molt ràpida, i ben aviat agafà el compromís d'ensenyar música als joves de la vila. Aquest compromís el portà a renunciar a importants càrrecs o anar a Roma. De seguida aprengué de parlar català i, fins i tot, intentà algunes vegades fer els actes litúrgics en aquesta llengua.

Malgrat que no nasqué a la Vall del Tormo, des del primer moment sempre es considerà com un vallejo més, i els darrers dies de la seva vida els va voler acabar a la vora dels seus feligresos. Amb noranta-sis anys, vivia a la residència de la tercera edat Santo Ángel d'Alcanyís, esperant arribar als cent anys, fita que no assolí, doncs morí als noranta-vuit.

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 30 Jun 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
arrow-left arrow-right arrow-up arrow-down instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube stumbleupon comments comments pandora gplay iheart tunein pandora gplay iheart tunein itunes