Quantcast
peoplepill id: leo-pieter-stoel
LPS
1 views today
1 views this week
Leo Pieter Stoel
Nederlands econoom

Leo Pieter Stoel

Leo Pieter Stoel
The basics

Quick Facts

Intro Nederlands econoom
Is Economist
From Netherlands
Field Finance
Gender male
Birth 1962
Age 60 years
Politics People's Party for Freedom and Democracy
The details (from wikipedia)

Biography

Leo Pieter Stoel (Zuidwolde, 22 augustus 1962) is een Nederlandse econoom en politicus van de VVD. Sinds 16 januari 2020 is hij burgemeester van de gemeente Ameland.

Biografie

Stoel studeerde af als econoom. Van 2011 tot 2014 was hij wethouder van Súdwest-Fryslân en van 2015 tot 2019 was hij lid van de Provinciale Staten van Friesland. In het verleden was hij ook lid van het partijbestuur van de JOVD. Tot zijn burgemeesterschap was hij Control & MI Officer bij AEGON Asset Management.

Op 14 oktober 2019 werd Stoel door de gemeenteraad van Ameland voorgedragen als nieuwe burgemeester als opvolger van Gerard van Klaveren. Op 29 november 2019 werd bekendgemaakt dat de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties de voordracht heeft overgenomen en hem bij koninklijk besluit liet benoemen met ingang van 16 januari 2020.

Naast zijn nevenfuncties ambtshalve is Stoel lid van de Sectie Wedstrijdzeilen van de Koninklijke Watersportvereniging Sneek, National Judge bij de Watersportverbond en vertrouwenspersoon bij de VVD Fryslân.

Stoel is getrouwd, heeft twee kinderen en was tot zijn burgemeesterschap woonachtig in Sneek.

Voorganger:
Gerard van Klaveren
Burgemeester van Ameland
2020 - heden
Opvolger:
-
The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 18 Apr 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Sections Leo Pieter Stoel

arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes