Quantcast
peoplepill id: lars-gudmestad
LG
8 views today
11 views this week
Lars Gudmestad

Lars Gudmestad

Norwegian screenwriter
Lars Gudmestad
The basics

Quick Facts

Intro Norwegian screenwriter
Is Screenwriter Musician Film director
From Norway
Type Film, TV, Stage & Radio Music
Gender male
Birth 5 March 1969, Horten, Norway
Age 52 years
Star sign Pisces
The details (from wikipedia)

Biography

Lars Håkon Gudmestad (født 5. mars 1969 i Horten) er en norsk manusforfatter for film og TV.

Gudmestad vokste opp i Holmestrand. Han ble kjent for norsk offentlighet som programleder for Filmredaksjonen på NRK2 på slutten av 1990-tallet, og ble nominert til Gullruten i kategorien Beste programleder i 1998.

I 2003 ble Gudmestad nominert til Amanda-pris i klassen: Beste filmmanus for filmen Buddy. Filmen (Buddy) vant forøvrig Amanda-prisene for Årets film og Beste mannlige hovedrolle (Anders Baasmo Christiansen).

Tidligere har han jobbet som journalist, programleder i TV blant annet for Filmkontrollen på NRK2 (1997-1998), manusforfatter for film og TV, samt dokumentarfilmskaper. Han er medeier i produksjonsselskapet Medieoperatørene.

Gudmestad har en fortid som bassist i gruppa Stålmenn som var aktive i perioden 1994–1998. Deres mest kjente sang er «Sommerfugler i magen» som kom ut på deres debutalbum «Ingen spøk» fra 1995.

Gudmestad er samboer med komiker, skuespiller og programleder Kristin Skogheim.

Manusforfatter i TV-serien "Neste Sommer".

Filmografi (utvalg)

År Tittel Type
2012 Julekongen TV-serie
2012 Kompani Orheim spillefilm
2011 Hodejegerne spillefilm
2010 Keeper'n til Liverpool spillefilm
2008 Fatso spillefilm
2007 Blodsbånd spillefilm
2005 Ran TV-serie
2003 Sitt stille novellefilm
Buddy spillefilm
2001 Spenn novellefilm
2000 Grådighet kortfilm

Eksterne lenker

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 13 Jun 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Reference sources
References
https://d-nb.info/gnd/141295309
https://www.filmportal.de/561bcec412344220b86c182403acd64b
http://www.youtube.com/watch?v=XzBcIcpcdzc
http://www.rockipedia.no/Vault.aspx?entity=896866
http://www.svenskfilmdatabas.se/sv/item/?type=person&itemid=323057
https://www.dfi.dk/viden-om-film/filmdatabasen/person/156110
http://www.scope.dk/person.php?id=24302
https://www.allmovie.com/artist/p372342
http://www.dramatiker.no/index.php?id=16976
http://morgenbladet.no/kultur/2013/festbremsen
http://bibsys-almaprimo.hosted.exlibrisgroup.com/primo_library/libweb/action/dlSearch.do?institution=BIBSYS&vid=BIBSYS&search_scope=blended_scope&query=lsr39,exact,90945403
https://viaf.org/viaf/120895739
http://isni.org/0000000131084217
http://datos.bne.es/resource/XX5093425
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes