Quantcast
peoplepill id: knud-herbert-prytz-sorensen
KHPS
1 views today
1 views this week
Knud Herbert Prytz Sørensen

Knud Herbert Prytz Sørensen

Danish association football player
Knud Herbert Prytz Sørensen
The basics

Quick Facts

Intro Danish association football player
Is Athlete Football player Association football player
From Denmark
Type Sports
Gender male
Birth 12 December 1952, Middelfart, Denmark
Age 68 years
Star sign Sagittarius
Sports Teams
Vejle Boldklub
Peoplepill ID knud-herbert-prytz-sorensen
The details (from wikipedia)

Biography

Der er to Vejle-fodboldspillere ved navn Knud Herbert Sørensen - den anden er Knud Herbert Sørensen (født 1934)

Knud Herbert Prytz Sørensen (født d. 12 december 1952) er en tidligere dansk professionel fodboldspiller. Han opnåede tre kampe på Danmarks fodboldlandshold.

På banen

Knud Herbert Sørensen spillede hele sin seniorkarriere i Vejle Boldklub. Hans far, Finn Sørensen, døbte sønnen Knud Herbert, fordi han var stor fan af sin jævnaldrende holdkammerat, Knud Herbert Sørensen (I). Det magede sig senere sådan, at Finns søn ligeledes blev både 1. holdsspiller i Vejle Boldklub og landsholdsspiller. Med sine 476 optrædender for VB er Knud Herbert Sørensen (II) nummer to på klubbens alltime kamprekordliste. Nummer et er Gert Eg med 509 kampe.

Knud Herbert Sørensen var kendt som en solid midtbanespiller med et godt overblik og fine pasningsevner. Men han kunne også gå til stålet – så meget at en af hans tacklinger er blevet en klassiker på Vejle Stadion. Knud Herbert kom så hårdt ind i den legendariske tackling, at modspilleren fløj gennem luften, mens bolden fortsatte ud af stadion og langt ind i Nørreskoven.

I tiden som VB'er var Knud Herbert Sørensen med til at vinde Danmarksmesterskabet i 1977 og 1984 samt DBU's landspokalturnering i 1977 og 1981.

Knud Herbert Sørensen debuterede på Danmarks A-landshold i 1976 i en kamp mod Israel, der blev vundet 1-0. I perioden fra 1976-1977 fik han i alt tre landskampe for Danmark.

Den 17. november 1985 spillede Knud Herbert Sørensen sin afskedkamp for Vejle Boldklub. Den blev vundet 3-0 over B93.

Udenfor banen

Efter fodboldkarieren fortsatte Knud Herbert Sørensen sit virke i Vejle Boldklub. I en periode var han træner for klubbens bedste yndlingespillere, og i 2003 blev han som 50-årig udpeget som ny formand for Vejle Boldklubs professionelle afdeling efter en karriere som bankdirektør i Middelfart Sparekasse.

Knud Herbert Sørensens formandskab foregik i en periode, hvor Vejle Boldklub var i såvel sportslig som økonomisk krise. På den baggrund blev der arbejdet på et fusionsprojekt med FC Fredericia og Kolding IF. Projektet høstede ikke mange roser blandt klubbens fans og blev aldrig gennemført. Knud Herbert var således ikke videre populær i sin formandsperiode. Ikke desto mindre vil Knud Herbert Sørensen altid stå opført som en klublegende i Vejle Boldklubs annaler.

Kilder


Vejle Boldklub Danmarksmestre i fodbold 1984
Vejle Boldklub Danmarksmestre i fodbold 1984
Vejle Boldklub Danmarksmestre i fodbold 1978
Vejle Boldklub Danmarksmestre i fodbold 1978
Vejle Boldklub Danske pokalmestre i fodbold 1981
Vejle Boldklub Danske pokalmestre i fodbold 1981
Vejle Boldklub Danske pokalmestre i fodbold 1977
Vejle Boldklub Danske pokalmestre i fodbold 1977
Vejle Boldklub Danske pokalmestre i fodbold 1975
Vejle Boldklub Danske pokalmestre i fodbold 1975
The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 24 Jun 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Reference sources
References
http://home6.inet.tele.dk/pin/landsholdet/Sorensen_Knud7.htm
http://www.3.tvsyd.dk/page/13?article_id=7993
http://www.vejle-boldklub.dk
http://www.vb-fan.dk
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes