Quantcast
peoplepill id: knud-foldschack
KF
6 views today
6 views this week
Knud Foldschack

Knud Foldschack

Danish lawyer
Knud Foldschack
The basics

Quick Facts

Intro Danish lawyer
Is Lawyer
From Denmark
Type Law
Gender male
Birth 4 June 1952
Age 68 years
Star sign Gemini
Awards
Hal Kock Award 2014
Peoplepill ID knud-foldschack
The details (from wikipedia)

Biography

Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

Knud Foldschack (født 4. juni 1952 i København) er en dansk advokat.

Søn af skibsreder Knud Foldschack og restauratrice Inez Johansen. Knud Foldschack er gift med advokat Lulla Forchhammer. Han har en bror der også hedder Knud Foldschack. At både far og de to brødre hedder det samme har ført til mange misforståelser.

I sine unge år arbejdede han i faderens rederi Viking Baadene inden han tog HF i 1973 og siden læste til cand.jur. på Københavns Universitet 1981.

Ansat som juridisk medarbejder i Københavns Kommune, Miljø- og Levnedsmiddelkontrollen 1977-80. Advokatfuldmægtig, dels hos advokat Per Walsøe, dels i eget firma 1981-84. Selvstændig advokat i Advokatfirmaet Paabøl & Foldschack, Kbh. 1982-2002. Knud Foldschack driver sammen med Lulla Forchhammer, Christian Dahlager og Line Barfod advokatfirmaet Foldschack & Forchhammer, (stiftet 2003).

Formand for bestyrelsen i Solhvervfonden, Ainyahitafonden, Øllingegaard Mejeri, Kirk/Søvind Mejeri A/S, Fonden Ecofarma (Gdansk), Billetsamfonden, Grennessmindefondene. Medlem af bestyrelsen i Promilleafgiftsfonden fra 2004. Bestyrelsesformand for Akademiet For Utæmmet Kreativitet (AFUK). Direktør og medejer af Ecohouse Bulgarien Ltd.

Knud Foldschack er advokat for Fonden Jagtvej 69, stiftet for at kunne købe ejendommen Jagtvej 69 for derefter at forære den til de unge i Ungdomshuset, samt for christianitterne på Christiania. Blev et offentligt ansigt i vinteren 2006-2007, da han var talsmand for fonden der forsøgte at købe Ungdomshuset i København tilbage fra frikirken Faderhuset, og som senere forsøgte at købe et nyt hus af Københavns Kommune, der kunne fungere som ungdomshus.

I 2014 modtog Knud Foldschack Hal Koch-prisen.

Bibliografi

  • Håndbog i Jura for kollektiver, Politisk Revy, 1986

Noter

Kilder

Eksterne henvisninger

Der mangler kildehenvisninger i teksten
Denne artikel har en liste med kilder, en litteraturliste eller eksterne henvisninger, men informationerne i artiklen er ikke underbygget, fordi kildehenvisninger ikke er indsat i teksten. Du kan hjælpe ved at indføre præcise kildehenvisninger på passende steder.
Ungdomshuset i København
Ungdomshuset i København
Ungdomshuse
Aktører
Historie
Ungdomshuse
Aktører
Historie
Retssag
Christiania
Christiania
Personer
Sport
Kultur
Historie
Retssag
Manifestationer
Andet
Christiania
Personer
Sport
Kultur
Historie
Retssag
Manifestationer
Andet
Manifestationer
Andet
Stub
Denne biografi om en dansker er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Artiklen om Knud Foldschack kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.
The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 24 Jun 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Reference sources
References
http://www.bt.dk/danmark/kontroversielle-panama-papers-offentliggjort-flere-danske-navne-og-adresser-staar-
https://www.information.dk/telegram/2016/05/forvirring-knuder-haenger-advokat-panama-laekage
http://www.forlagene.dk/politiskrevy/kronologi/Kron-txt.htm
http://www.information.dk/464084
http://politiken.dk/ibyen/nyheder/ibyenprisen/ECE1607642/knud-foldschack-er-aarets-koebenhavner/
http://ecolaw.dk/
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes