Quantcast
About Kirsi Kiviharju: Finnish harpist | Biography, Facts, Career, Life
peoplepill id: kirsi-kiviharju
KK
1 views today
1 views this week
Kirsi Kiviharju
Finnish harpist

Kirsi Kiviharju

Kirsi Kiviharju
The basics

Quick Facts

Intro Finnish harpist
Is Harpist
From Finland
Field Music
Gender female
The details (from wikipedia)

Biography

Kirsi Kiviharju on suomalainen harpisti.

Kiviharju suoritti harppudiplomin Sibelius-Akatemiassa, josta valmistui musiikin maisteriksi vuonna 1995. Hän oli jo aiemmin kouluttautunut pianonsoitonopettajaksi. Kiviharju täydensi harpunsoiton opintojaan Yhdysvalloissa Susann McDonaldin ja Norjassa Willy Postman johdolla. Hän on toiminut vapaana kamarimuusikkona sekä harpun äänenjohtajana Suomen Kansallisoopperan orkesterissa ja varaäänenjohtajana Tampereen kaupunginorkesterissa. Hän on esiintynyt useissa eri Euroopan maissa. Hän on opettanut Sibelius-Akatemiassa ja Espoon musiikkiopistossa.

Kiviharjua arvostetaan erityisesti ranskalaisen musiikin tulkitsijana. Hänen soiton tunnusmerkkeinä pidetään vivahteikkaan tulkinnan lisäksi hänen kykyään loihtia instrumentistaan kantava sointi. Hänen harpputaidettaan on myös kuvattu viimeistellyksi ja sävykkääksi. Hänen instrumenttinsa on Yhdysvalloissa valmistettu Venus Diplomat Grand Concert -harppu.

Kiviharju on sekä esiintynyt että levyttänyt nimekkäiden taiteilijoiden, kuten sopraanoiden Barbara Hendricksin ja Tarja Turusen kanssa. Hän on myös soittanut harppua sopraano Pia Freundin kanssa muodostamansa duon jäsenenä. Kiviharju on pitänyt konsertteja ja julkaissut levyjä urkuri Kalevi Kiviniemen kanssa. Lisäksi hän tehnyt lukuisia radionauhoituksia Yleisradiolle.


Lähteet

  1. Biografia Kirsi Kiviharju
  2. Kirsi Kiviharju - Lahden Konservatorio Oy / konservatorio www.concis.fi. Viitattu 26.10.2019.
  3. Maratonkonsertti - Lapuan Urkufestivaali 2013 www.lapuanurkufestivaali.fi. Viitattu 26.10.2019.
  4. Jumalaisen turvallista harppumusiikkia ts.fi. 13.5.2004. Viitattu 26.10.2019.
The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 20 Apr 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Sections Kirsi Kiviharju

arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes