Quantcast
KK
Kenya
17 views this week
Kennedy Kimutai

Kennedy Kimutai

Atleta keniata
The basics
Quick Facts
Occupations Athletics competitor
Countries Kenya
A.K.A. Kennedy Kimutai Cheruiyot, Kennedy Kimutai Kaptila
Gender male
Birth June 18, 1990
The details
Biography

Kennedy Kimutai Cheruiyot, ook wel Kennedy Kimutai Kaptila (18 juni 1990), is een Keniaanse langeafstandsloper, die is gespecialiseerd in de het lopen van wegwedstrijden. In Nederland behaalde hij verschillende top vijf klasseringen bij grote wegwedstrijden, zoals Dam tot Damloop (4e in 2011), Singelloop Utrecht (4e in 2011), Zevenheuvelenloop (4e in 2012), Stadsloop Appingedam (5e in 2012) en City-Pier-City Loop (4e in 2013).

Persoonlijke records

Onderdeel Prestatie Datum Plaats
5000 m 13.35,86 18 juli 2009 Heusden-Zolder
10.000 m 27.50,7 14 juni 2009 Casablanca
10 km 27.43 18 september 2011 Zaandam
15 km 42.08 18 september 2011 Zaandam
20 km 57.50 10 maart 2013 Den Haag
halve marathon 1:01.00 10 maart 2013 Den Haag

Palmares

10.000 m

  • 2009: 3 Brons Gran Premio Brasil in Belem - 28.22,54
  • 2009: 2 Zilver CCH International Meeting in Casablanca - 27.50,7

10 km

  • 2011: 4e Singelloop Utrecht - 27.58
  • 2011: 2 Zilver Marrakech - 28.25
  • 2011: 5e Course des As Renault Hommes in Rennes - 28.46
  • 2012: 5e Stadsloop Appingedam - 29.26
  • 2012: 4e Grand Berlin - 28.14
  • 2013: 4e Rahal Memorial in Casablanca - 28.13
  • 2013: 2 Zilver Singelloop Utrecht - 28.28

15 km

  • 2011: 2 Zilver Puy-en-Velay - 44.02
  • 2012: 4e Zevenheuvelenloop - 42.28,8
  • 2013: 1 Goud Puy-en-Velais in Puy-en-Velay - 43.48

10 Eng. mijl

  • 2011: 4e Dam tot Damloop - 45.15

20 km

  • 2012: 2 Zilver Maroilles - 59.07

halve marathon

  • 2011: 2 Zilver halve marathon van Marrakech - 1:02.05
  • 2011: 2 Zilver halve marathon van Leiden - 1:01.30
  • 2012: 5e halve marathon van Olomouc - 1:05.24
  • 2012: 2 Zilver Bredase Singelloop - 1:01.08
  • 2013: 4e City-Pier-City Loop - 1:01.00
  • 2013: 1 Goud halve marathon van Berkane - 1:01.58
  • 2014: 3 Brons halve marathon van Sfax - 1:03.53

marathon

  • 2011: 10e marathon van Barcelona - 2:19.33
  • 2011: 2 Zilver marathon van Colombo - 2:28.16
  • 2012: 4e marathon van Luxemburg - 2:22.32
  • 2013: 18e marathon van Tiberias - 2:16.40
The contents of this page are sourced from Wikipedia article. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
arrow-left arrow-right arrow-up arrow-down instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube stumbleupon comments comments pandora gplay iheart tunein pandora gplay iheart tunein itunes