Quantcast
peoplepill id: keld-stig-jorgensen
KSJ
2 views today
2 views this week
Keld Stig Jørgensen

Keld Stig Jørgensen

Danish journalist
Keld Stig Jørgensen
The basics

Quick Facts

Intro Danish journalist
Was Journalist
From Denmark
Type Journalism
Gender male
Birth 7 August 1936
Death 7 May 2010 (aged 73 years)
Star sign Leo
Family
Children: Nina Klinker Stephensen
Peoplepill ID keld-stig-jorgensen
The details (from wikipedia)

Biography

Keld Stig Jørgensen (født 7. august 1936 på Frederiksberg, død 7. maj 2010 i Holte) var en dansk journalist og redaktør.

Jørgensen var uddannet tegner fra Kunsthåndværkerskolen i København og arbejdede som tegner i en kortere periode. Han gik i mesterlære som journalist. Han fik sin første ansættelse var hos Vejle Amts Folkeblad og blev udlært hos Helsingør Dagblad.

Så blev Jørgensen ansat hos dagbladet B.T., hvor han opnåede stor respekt. Han foretrukne stofområder var luftfart og biler. I luftfartsmonopolets tid skrev han om SAS som monopol og var indstillet til Cavlingprisen.

Fra 1978 til 1999 var han ansat på Dagbladet Børsen. På hans 60 års fødselsdag i 1996 trykte Politiken et jubilæumsskrift:

Han har en sjælden næse for den gode, gedigne historie. Han er let at tage fejl af, fordi hans let distræte, venlige og humoristiske væsen, udsender godmodige signaler til omverden. Men selv en blund under et pressemøde får ikke nyhedsjægeren i Keld Jørgensen til at falde i søvn. Han er der som en mis – nogle vil mene, som en panter, når han vejrer et bytte. ”Det ”fanger” han med sin journalistiske flair, kombineret med en fond af viden om forhold og personer.
Dagbladet Politiken, Navne og personer, 7. august 1996

Keld Stig Jørgensen kendte og var selvskreven til at skrive biografier om Simon Spies og pastor Eilif Kroager. Han havde været den mest produktive journalist på Dagbladet Børsens redaktion. Men han skrev aldrig bøger.

Kilder

  • Dansk Journalistforbund, Årbog 2000 s. 348

Privatliv

Keld Stig Jørgensen er far til Nina Klinker Jørgensen, gift Nina Klinker Stephensen.

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 24 Jun 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes