Quantcast
peoplepill id: karim-amghar
KA
2 views today
2 views this week
Karim Amghar
The basics

Quick Facts

From Netherlands
Birth 15 December 1988
Age 32 years
Star sign Sagittarius
Karim Amghar
The details (from wikipedia)

Biography

Karim Amghar (Rotterdam, 15 december 1988) is een Nederlandse schrijver, programmamaker, televisiepresentator en docent van Marokkaanse afkomst.

Carrière

Amghar is bekend van zijn boek Van Radicaal Naar Amicaal, het televisieprogramma Karim Pakt Zijn Kans voor de NTR en als panellid van het De Wereld Draait Door (DWDD) Het Lagerhuis.

Naast zijn schrijf- en televisiewerk, werkt Amghar als docent omgangskunde op een mbo in Rotterdam en als docent op een lerarenopleiding in Leiden. Amghar heeft zich gespecialiseerd in de thema's polarisatie, radicalisering, diversiteit en andere sociaal-maatschappelijke thema’s. Amghar is vanuit die hoedanigheid onder meer als gast gevraagd bij talkshows RTL Late Night, DWDD en De Nieuwe Maan. In 2018 ontving hij de Compassieprijs voor het tegengaan van polarisatie en discriminatie in de Nederlandse samenleving.

Als presentator maakt Amghar in 2019 zijn eerste televisieprogramma voor de NTR. Dit programma gaat over kansenongelijkheid in het onderwijs, een thema dat sinds 1970 op de agenda staat sinds oud-minister van onderwijs Jos van Kemenade het op de agenda zette door o.a. de middenschool. Op 13 december 2019 werd de eerste aflevering van Karim Pakt Zijn Kans uitgezonden op NPO2. Hierin onderzoekt Amghar hoe het gesteld is met de kansen van leerlingen met veel potentie, maar weinig middelen. Hij spreekt daarvoor met diverse beleidsmakers, ervaringsdeskundigen, onderwijzers, docenten, ouders en de leerlingen zelf. Ook interviewt hij minister Slob en oud-minister Van Kemenade en gaat hij in de serie op zoek naar oplossingen voor kansenongelijkheid. Het is een vierdelige serie. Het programma is gemaakt in samenwerking met Patrick Bisschops (regisseur), Frans Jennekens (eindredacteur), Karo Kil (producer), Marnel Breure (redacteur) en Fouzia el Hannouti (redacteur).

Van Radicaal Naar Amicaal

In zijn boek Van Radicaal Naar Amicaal beschrijft Amghar verhalen uit de praktijk, reikt hij tools aan en bespreekt hij de thema’s radicalisering en polarisatie.

Andere functies

Amghar is lid van de adviesraad van de NTR. Vanuit de adviesraad geeft Amghar advies over de programma's van de NTR aan de mediadirecteur. Zolang Amghar werkt aan zijn televisieprogramma, neemt hij volgens de NTR geen deel aan de Adviesraad totdat dit programma afgerond en uitgezonden wordt.

Amghar is sidekick/friend of the show bij het radioprogramma FOCUS op Radio 1. Daarin praat Amghar één keer per maand over actuele onderwijsthema’s. Ook is hij initiatiefnemer en mede-eigenaar van WijWijs Onderwijsontwikkeling en Adviesbureau. Daarnaast schrijft hij onderwijsblogs voor NRC Handelsblad.

Amghar is mede-eigenaar van het recruitmentbureau YOUmatch.

Onderwijs

Na zijn opleiding Communicatie & Media ging Amghar werken in een commerciële omgeving. Amghar ging in het onderwijs werken omdat hij merkte dat veel jongeren uit grootstedelijke omgevingen vaardigheden misten die essentieel zijn om te kunnen meedraaien in de samenleving.

Eenmaal in het onderwijs, merkte Amghar een aantal uitdagingen op. Moeilijke onderwerpen werden vermeden, docenten konden moeilijk omgaan met de straatcultuur die het klaslokaal binnenkwam, radicalisering, polarisatie en vele andere uitdagingen. Amghar ging zich hierin specialiseren door de opleiding Pedagogiek en Didactiek te volgen en diverse cursussen over deze thema's te volgen. Daarnaast voerde hij gesprekken met ervaringsdeskundigen om zich meer te verdiepen in de thematiek.

Persoonlijk

Hardlopen

Amghar is een recreatief hardloper op verschillende afstanden. Hij werd geïnspireerd door zijn broer om marathons te gaan lopen.

Gezin

Amghar trouwde in 2014 en heeft twee dochters. Amghar komt uit een gezin van elf, waarvan negen jongens en twee meisjes.

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 17 Apr 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Reference sources
References
https://www.nd.nl/cultuur/media/944206/plek-wieg-moet-niet-uitmaken
https://ntr.nl/site/tekst/Adviesraad/46
https://www.nrc.nl/nieuws/2019/08/20/het-boerkaverbod-brengt-nog-meer-problemen-in-de-klas-a3970037
https://dekanttekening.nl/interview/niet-stoer-om-niet-trots-te-zijn-op-nederland/
https://www.hartvanlansingerland.nl/nieuws/algemeen/18980/blik-op-dorpsgenoten-karim-amghar
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes