Quantcast
KGZ
5 views this week
Karel George Zocher

Karel George Zocher

The basics
About
Gender male
Birth November 11, 1797
Death November 18, 1863
The details
Biography

Karel George Zocher (Haarlem, 11 november 1797 — Utrecht, 18 november 1863) was een Nederlands bouwkundig architect en tuinarchitect. Hij stamt uit de bekende tuinarchitectenfamilie Zocher.

Leven en werk

Zocher was een zoon van Johan David Zocher Sr. en Maria Christina Michael. Zijn oudere broer Jan David was eveneens werkzaam als (tuin)architect. Als bouwkundig architect was Zocher verantwoordelijk voor het herstel van de voormalige Grote Kerk in Hoorn na de eerste brand (1842) en voor de ingrijpende verbouwing van kasteel Oldenaller nabij Putten. In zijn functie van tuinarchitect was hij verantwoordelijk voor de herinrichting van de tuinaanleg van Oldenaller. De strak geometrisch aangelegde tuin werd door hem gewijzigd in een zogenaamde landschapstuin met slingerpaden en vijvers. Zocher legde ook parken aan ter vervanging van de overbodig geworden vestingwerken in steden als Hoorn, Tiel, Middelburg en Purmerend. In Utrecht ontwierp hij de neoclassicistische Sint-Augustinuskerk aan de Oude Gracht. Dit bouwwerk werd in 1967 als rijksmonument ingeschreven in het monumentenregister.

Zocher trouwde op 18 juli 1839 in Woerden met Maria Cornelia Sikkel. Hij overleed in november 1863 op 66-jarige leeftijd in zijn woonplaats Utrecht.

The contents of this page are sourced from Wikipedia article. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
arrow-left arrow-right arrow-up arrow-down instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube stumbleupon comments comments pandora gplay iheart tunein pandora gplay iheart tunein itunes