Quantcast
peoplepill id: julius-ree
JR
1 views today
1 views this week
Julius Rée

Julius Rée

Danish merchant (1817-1874)
Julius Rée
The basics

Quick Facts

Intro Danish merchant (1817-1874)
Was Merchant
From Denmark
Type Business
Gender male
Birth 1 June 1817
Death 3 September 1874 (aged 57 years)
Star sign Gemini
Family
Father: Hartvig Philip Rée
Siblings: Bernhard Rée
Peoplepill ID julius-ree
The details (from wikipedia)

Biography

Julius Rée (1. juni 1817 i Aarhus – 3. september 1874) var en dansk handelsmand og politiker, bror til Anton og Bernhard Rée og far til Eduard Rée.

Han var søn af grosserer Hartvig Philip Rée. Han nedsatte sig 1842 som købmand i Randers, hvor han efterhånden kom til at beklæde en stor mængde tillidsposter. Således var han medlem af havnekommissionen, af borgerrepræsentationen og af repræsentantskabet for den mosaiske menighed. Af denne menighed blev han efter sin bortrejse fra byen udnævnt til æresmedlem. Endvidere var han medlem af nogle kommissioner, der nedsattes angående spørgsmålet om sejlbargørelsen af Gudenå. I Randers ægtede han 15. januar 1845 sin kusine Louise Lipmann (1824-1893), datter af købmand Lipmann i Aalborg. I foråret 1857 rejste han til København, hvor han nedsatte sig som grosserer. 1864 valgtes han i Randers til medlem af Rigsrådets og Rigsdagens Folketing, i hvilke forsamlinger han havde sæde henholdsvis til forfatningsforandringen 1866 og til sin død. 1866 var han medstifter af Creditkassen for Landejendomme i Østifterne, af hvis direktion han var medlem til 1874.

Rée havde betydelig interesse for offentlige anliggender og for litterære sysler, særlig i historisk retning, og han har foruden en stor mængde bladartikler angående handels- og næringsforhold skrevet en del historiske afhandlinger, deriblandt "Nogle Undersøgelser over Norges Forhold i 1814", der offentliggjordes i Dansk Maanedsskrift. Han døde efter en langvarig sygdom 3. september 1874.

Kilder

  • E. Meyer, "Julius Rée", i: C.F. Bricka (red.), Dansk Biografisk Lexikon, København: Gyldendal 1887-1905.
  • Thomas Hansen Erslew, Almindeligt Forfatter-Lexicon for Kongeriget Danmark med tilhørende Bilande fra 1814.

Eksterne henvisninger


Denne artikel bygger hovedsagelig på biografi(er) i 1. udgave af Dansk Biografisk Leksikon, udgivet af C.F. Bricka, Gyldendal (1887–1905).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.

Når en omskrivning af teksten til mere nutidig sprog, og wikificeringen er foretaget, skal der anføres en reference med henvisning til forfatteren og den relevante udgave af DBL, jf. stilmanualen, dette angives som f.x:
{{Kilde |forfatter=Navn |titel=Efternavn, Fornavn |url=http://runeberg.org/dbl/... |work=[[Dansk Biografisk Leksikon]] |udgave=1 |bind=I til XIX |side=xxx |besøgsdato=dags dato}}
og herefter indsættelse af [[Kategori:Artikler fra 1. udgave af Dansk biografisk leksikon]] i stedet for DBL-skabelonen.

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 24 Jun 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Reference sources
References
https://gravsted.dk/person.php?navn=juliusree
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes