Quantcast
peoplepill id: julien-goekint
JG
1 views today
1 views this week
Julien Goekint

Julien Goekint

Belgian politician
Julien Goekint
The basics

Quick Facts

Intro Belgian politician
Is Politician
From Belgium
Type Politics
Gender male
Birth 8 October 1929
Age 92 years
Star sign Libra
The details (from wikipedia)

Biography

Julien Goekint (Bredene, 8 oktober 1929) is een Vlaams politicus. Hij was lid van de CVP en 17 jaar lang burgemeester van Oostende.

Levensloop

Hij werkte sinds zijn jonge jaren in de drukkerij van zijn vader. In de jaren zestig verhuisde het bedrijf als eerste naar het nieuwe industriepark. Daar bouwde Goekint verder aan het bedrijf. Later overtuigde Jan Piers hem om op de CVP-lijst te staan. Met enige twijfel gaf Goekint toe en enkele jaren later volgde hij Piers als burgemeester op, op 7 november 1980.

Bijna 17 jaar stond hij aan het hoofd van de stad. Onder zijn burgemeesterschap bleef Oostende groeien, terwijl twee van zijn zonen het bedrijf verder lieten bloeien. Goekint ligt aan de basis van een groot aantal huidige projecten, zoals het huidige kursaal. In 1992 liet hij een wedstrijd uitschrijven voor vernieuwing; maar plannen voor een nieuwbouw werden uiteindelijk in 1994 opgeborgen. Ook de haven van Oostende en de luchthaven van Oostende groeiden verder uit tijdens de bestuursperiode van Goekint.

Na 17 jaar, op 7 mei 1997, stapte Goekint op als burgemeester. Hij werd opgevolgd door Jean Vandecasteele.

Voorganger:
Jan Piers
Burgemeester van Oostende
1980-1997
Opvolger:
Jean Vandecasteele
The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 21 Apr 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes