Quantcast
peoplepill id: josep-vernis-i-bures
JVIB
1 views today
1 views this week
Josep Vernis i Burés

Josep Vernis i Burés

Artista de Vic
Josep Vernis i Burés
The basics

Quick Facts

Intro Artista de Vic
Is Artist Painter Sculptor Engraver
From Spain
Type Arts
Gender male
Birth 3 November 1940, Vic
Age 80 years
The details

Biography

Josep Vernis i Burés (Vic, 3 de novembre de 1940) és un pintor, escultor i gravador català.

Després de passar la infantesa a Vic, Josep Vernis es llicencia el 1958 a l'Escola Superior de Sant Jordi de Barcelona, on estudia Belles Arts. També s'ha dedicat a la pedadogia artística, primer com a professor de plàstica al Col·legi Sant Miquel dels Sants de Vic i, a partir de 1977, com a professor de l'Escola Universitària Balmes de Vic, un dels centres precedents a l'actual Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya, i a la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes de la mateixa Universitat, on ha impartit classes fins al 2005.

L'espai d'exposicions de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya, ubicat a Vic, porta el seu nom.

El 5 de setembre de 2016 va ser la persona homenatjada per Òmnium Cultural, amb motiu de la Marxa dels Vigatans, pel seu compromís cívic i cultural, i per la seva tasca i trajectòria en pro de la cultura, la llengua, el país i la cohesió social. 

Entre 1960 i 2015 ha realitzat nombroses exposicions individuals i ha participat en d'altres col·lectives a Catalunya i a diversos països del món. També ha editat obra gràfica (aiguaforts, litografies, serigrafies, cartells, portades de discos, llibres i revistes,..). Ha col·laborat en l'escenografia de catorze muntatges del grup La Gàbia Teatre. Com a pintor muralista cal destacar les seves obres L'ordre i el Caos, a la Sala de plens del Consell Comarcal d'Osona i Referents de la memòria (de 18,50 x 2,50 m) a l'Auditori Marià Vila d'Abadal de l'edifici El Sucre de Vic.

Referències

Enllaços externs

The contents of this page are sourced from Wikipedia article. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
arrow-left arrow-right arrow-up arrow-down instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube stumbleupon comments comments pandora gplay iheart tunein pandora gplay iheart tunein itunes