Quantcast
peoplepill id: josep-maria-benet-i-de-capara
JMBIDC
1 views today
1 views this week
Josep Maria Benet i de Caparà
Spanish jurist, lawyer and military personnel

Josep Maria Benet i de Caparà

Josep Maria Benet i de Caparà
The basics

Quick Facts

Intro Spanish jurist, lawyer and military personnel
Was Jurist Lawyer Military personnel
From Spain
Field Law Military
Gender male
Birth 20 February 1905, Barcelona, Barcelonès, Barcelona Province, Spain
Death 3 July 1977, Mafet, Agramunt, Urgell, Spain (aged 72 years)
Star sign Pisces
The details (from wikipedia)

Biography

Josep Maria Benet i de Caparà (Barcelona, 20 de febrer de 1905 - Mafet, 3 de juliol de 1977) fou un advocat i militar català.

Molt vinculat al món de l'excursionisme, fou fundador i el primer president de la Unió Excursionista de Catalunya i dels Boy Scouts de Catalunya, i president de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya.

Al principi de la Guerra Civil espanyola, la Generalitat de Catalunya li va encarregar la creació del Regiment Pirinenc Número 1. Després de la dissolució del regiment, es va integrar a la 43 divisió a la Bossa de Bielsa. És ferit en un atac aeri contra el seu cotxe oficial i va quedar 23 dies en coma a hospitals de Lleida i Barcelona. Reincorporat, el destinen a Defensa de Costes. Amb l'esfondrament dels fronts de Lleida i l'Ebre, s'acaba la guerra i s'exilia a França, on es va casar el 20 de setembre de 1942 amb Marie-Germaine Seguette Garrigue. Combat amb la Resistència Francesa durant l'ocupació alemanya. Torna a Catalunya el 1946, on és detingut i passa un temps a la presó.

És fundador amb Ramon Trias Fargas i altres companys, d'Esquerra Democràtica de Catalunya, del Lions International a Catalunya.

Va morir el 3 de juliol de 1977 a causa d'un càncer intestinal. En col·laboració amb la seva família, el 2006 l'editorial Omicron va instaurar el Premi de Poesia Josep Maria Benet i Caparà.

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 29 Jul 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes