Quantcast
peoplepill id: josep-de-ninot
JDN
1 views today
1 views this week
Josep de Ninot

Josep de Ninot

Spanish inquisitor
Josep de Ninot
The basics

Quick Facts

Intro Spanish inquisitor
Was Inquisitor
From Spain
Type Religion
Gender male
Birth 1605, Santa Coloma de Queralt, Conca de Barberà, Camp de Tarragona, Spain
Death 15 June 1673 (aged 68 years)
Peoplepill ID josep-de-ninot
The details (from wikipedia)

Biography

Josep de Ninot (Santa Coloma de Queralt, bisbat de Vic, ? - Lleida, 15 de juny de 1673) fou bisbe de Girona i de Lleida. Fou canonge de la catedral de Barcelona i Fiscal del Sant Tribunal de la Inquisició del Principat de Catalunya. Fou promogut a Auditor del Tribunal de la Rota Romana i després d'exercir com a tal en aquella ciutat fou presentat com a bisbe de Girona, després del trasllat de Josep Fageda al de Tortosa. Roig i Jalpí diu que governà amb gran prudència. Declarà a Bonós i Maximià, sants màrtirs de Blanes, amb consulta del seu cabiscol, com a sants patrons d'aquesta ciutat amb la confirmació de la Santa Congregació de Ritibus a 10 de març de 1668. Fou promogut al bisbat de Lleida aquell mateix any, ciutat on morí anys més tard.

Bibliografia

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 12 Jul 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Reference sources
References
http://books.google.cat/books?id=5-ZFAAAAcAAJ&printsec=frontcover&hl=ca#v=onepage&q&f=false
http://www.enciclopedia.cat/EC-GEC-0046132.xml
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes