Quantcast
peoplepill id: josep-anton-de-cabanyes-i-ballester
JADCIB
1 views today
1 views this week
Josep Anton de Cabanyes i Ballester
Comerciant i mecenes català

Josep Anton de Cabanyes i Ballester

Josep Anton de Cabanyes i Ballester
The basics

Quick Facts

Intro Comerciant i mecenes català
Was Merchant Patron Patron of the arts
From Spain
Field Arts Business
Gender male
Birth 11 August 1797, Vilanova i la Geltrú, Garraf, Barcelona Province, Spain
Death 11 June 1852, Vilanova i la Geltrú, Garraf, Barcelona Province, Spain (aged 54 years)
Star sign Leo
Family
Siblings: Joaquim de Cabanyes i BallesterManuel de Cabanyes
Children: Llorenç de Cabanyes i d'Olzinelles
The details (from wikipedia)

Biography

Josep Anton de Cabanyes i Ballester (Vilanova i la Geltrú, 14 d'agost de 1797 - Vilanova i la Geltrú, 11 de juny de 1852) fou un comerciant i mecenes. Fill primogènit de Llorenç de Cabanyes Fuster i Caterina Ballester i Cabanyers, era germà del poeta romàntic Manuel de Cabanyes, i del pintor Joaquim de Cabanyes. Fou també un gran col·leccionista de llibres i de quadres, adquirits en bona part en els set anys de formació que va passar per diversos indrets d'Europa fent pràctiques de comerç internacional, i que es conserven a la Biblioteca de la Masia d'en Cabanyes. Casat el 1836 amb Josepa d'Olzinelles i de Romero, va tenir set fills, el major dels quals fou Llorenç de Cabanyes i d'Olzinelles. La família, vivint moments convulsos a Vilanova i Barcelona decideix embarcar-se cap a Mallorca, el 21 d'octubre de 1837. Serà a Mallorca on començarà les seves "Notas y observaciones hechas en mi viaje y permanencia en Mallorca". Hi romandrà dos anys menys cinc dies, tornant a Vilanova el 16 d'octubre de 1839. La mort de la seva esposa en el part del setè fill el 1844 el va dur a la depressió i a passar més temps a La Granada, que no pas a Vilanova. Morí a Vilanova el 1852, però fou enterrat a La Granada.

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 13 Jul 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes