Quantcast
peoplepill id: jose-victor-campos-guinot
JVCG
1 views today
5 views this week
José Víctor Campos Guinot

José Víctor Campos Guinot Spanish politician and lawyer

Spanish politician and lawyer
José Víctor Campos Guinot
The basics

Quick Facts

Intro Spanish politician and lawyer
Is Politician Lawyer
From Spain
Type Law Politics
Gender male
Birth 1960, Castelló de la Plana, Plana Alta, Castellón Province, Valencian Country
Age: 60 years
Politics People's Party of the Valencian Community
The details

Biography

José Víctor Campos Guinot (Castelló de la Plana, 1960) és un advocat i polític valencià.

Comença molt jove en política al Partit Popular de la mà de Carlos Fabra, del qui es reconeix fill polític. El 1991 és elegit regidor a l'ajuntament de Castelló de la Plana, càrrec que ocuparà fins a l'any 2003, després de successives reeleccions. En aquest any també deixa de ser Vicepresident de la Diputació de Castelló, responsabilitat que començà a tindre l'any 1995. També des d'aquest any és membre del Consell Assessor de Radiotelevisió Valenciana, fins al 2003. Data en el qual Francesc Camps l'integra al seu Govern com a Conseller de Justícia i Administracions Públiques. El 2004 es faria càrrec també de la vicepresidència del Consell des d'on participà en l'organització de la visita del Papa Benet XVI el 2006 i en les conversacions que portaren el Gran Premi de Fórmula 1 a València.

El 2003 es presenta com a cap de llista del PP per Castelló a les eleccions autonòmiques, pel que és elegit diputat a les Corts Valencianes. En aquest període, també seria el Secretaria General del Partit Popular a la província de Castelló i Secretari d'Organització del PP a la Comunitat Valenciana.

L'abril de 2007, anuncia sorprenentment, a pocs mesos d'unes eleccions autonòmiques, la seua intenció d'abandonar les seues responsablitats i l'activitat política, atenent a qüestions personals. Poc de temps després tornaria a la política de nou de la mà de Carlos Fabra, entrant a formar part de la direcció del Partit Popular a Castelló i encarregant-se de la campanya electoral del PP castellonenc a les eleccions generals del 2008.

Corrupció

A principis de 2009 resultà imputat en el Cas Gürtel sobre una trama de corrupció pel qual va haver de renunciar a militar al PP. En el moment en el qual va ser imputat, l'aleshores president de la Generalitat Valenciana Francesc Camps, el secretari general del PPCV Ricardo Costa i l'excap de protocol de la Conselleria de Turisme Rafael Betoret ja estaven implicats. Al juliol de 2011 es publicava l'auto pel qual es processava a Campos, Camps, Costa y Betoret. Campos i Betoret es declaraven culpables i pagaren una multa per tal d'evitar ser jutjats mentre que el president Camps continuava defensant la seua innocència i presentà la seua dimissió com a president de la Generalitat Valenciana. Finalment el TSJCV declarà Víctor Campos i Rafael Betoret culpables de suborn i els condemnà amb 9.600 euros cadascú i a tornar els vestits oferts per la trama Gürtel.

Referències

Vegeu també

  • Cas Gürtel

Enllaços externs


Precedit per:
José Joaquín Ripoll Serrano
(1999-2003)
Vicepresident
de la Generalitat Valenciana

2004–2007
Succeït per:
Vicente Rambla Momplet
Precedit per:
Carlos González Cepeda
Conseller de Justícia i Administracions Públiques
de la Generalitat Valenciana

2003–2004
Succeït per:
Miguel Peralta Viñes
The contents of this page are sourced from Wikipedia article. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
arrow-left arrow-right arrow-up arrow-down instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube stumbleupon comments comments pandora gplay iheart tunein pandora gplay iheart tunein itunes