Quantcast
peoplepill id: jorgen-theil
JT
1 views today
1 views this week
Jørgen Theil
The basics

Quick Facts

Is Writer Non-fiction writer
From Denmark
Type Literature
Gender male
Birth 1945, Nyborg, Denmark
Age 76 years
Peoplepill ID jorgen-theil
The details (from wikipedia)

Biography

Jørgen Theil (født 1945) er en dansk skibsreder, tidligere mangemillionær, kulturperson og forfatter.

Theil startede sin karriere i skibsbranchen hos skibsmægler Åge O. Mortensen i Kerteminde, derefter hos A.P. Møller med udstationeringer i Paris og Montreal.

Jørgen Theil grundlagde efter en periode som udøver af zenbuddhisme i Japan sit eget rederi i Tokyo i 1976. Blandt de selskaber, der udgør Theils forretninger, er Jørgen Theil A/S og Oriental Sunshine Co. Ltd. S.A. dem, der i dag indeholder de fleste aktiver; jf. de verserende sager om Theils krav på diverse modparter i forbindelse med de begivenheder, der fandt sted i Fjernøsten i firserne.

Theil har skrevet bogen Eventyret om Zen og Den Danske Mafia (2006) – første bind i en kontroversiel trilogi om skibsrederens årelange kamp mod en indspist klike af bankfolk, politikere, advokater og dommere, der efter Theils udsagn kan bevises at have profiteret på ulovlig kapring af et af hans skibe, Fylyppa, for at kapitalisere pantet i forbindelse med bankkrisen i slutfirserne.

Kilder

Stub
Denne biografi om en erhvervsleder er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 24 Jun 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Reference sources
References
http://www.lokalavisennyborg.dk/article/718676:LokalAvisen-Nyborg--Nyborg-dreng-faar-romandebut
http://www.siesta-forlaget.dk/boegerne/vis-bog.html?tx_ttproducts_pi1%5BbackPID%5D=117&tx_ttproducts_pi1%5Bproduct%5D=202&cHash=91498438fa
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes