Quantcast
peoplepill id: jorgen-bitsch
JB
1 views today
1 views this week
Jørgen Bitsch

Jørgen Bitsch

Danish screenwriter
Jørgen Bitsch
The basics

Quick Facts

Intro Danish screenwriter
Was Screenwriter
From Denmark
Type Film, TV, Stage & Radio
Gender male
Birth 30 June 1922
Death 12 February 2005 (aged 82 years)
Peoplepill ID jorgen-bitsch
The details (from wikipedia)

Biography

Jørgen Bitsch (30. juni 1922, Bandholm – 12. februar 2005) var forfatter, foredragsholder, filmproducent og eventyrer.

Han fortalte i sine bøger om eventyrlige rejser og ekspeditioner til fjerne lande. Jørgen Bitsch vandt i 1940 1. præmie for ungdomsromanen Som kahytsdreng til Siam. Han udannede sig senere til lærer. I 1949-50 rejste han på en Nimbus motorcykel sammen med mekanikeren Jørgen Wolfram fra København til Cape Town i Sydafrika. Om denne rejse berettede han i bogen Den eventyrlige afrikafærd. Året efter udkom bogen Fra Kilimanjaro til pygmæerne. I 1956-57 rejste han, bl.a. sammen med Arne Falk-Rønne, til Brasilien, Bolivia, og Peru, hvorom han beretter i bogen Jivaro. Bogen omhandler jivaro-indianerenes levevis i Amazonjunglen, en slåskamp med en anakonda, samt deltagelse i arkæologiske udgravninger i Peru og Bolivia, samt en del om inka kulturen. I 1959 rejste han til Borneo og levede blandt de indfødte, og lærte deres skik og brug. Det affødte bogen Ulu – Verdens ende.

Hans forfatterskab omfattede bl.a. bidrag i bogen Med Eventyrerne over alle grænser, samt en artikel i National Geographic Magazine, November 1964.

Bibliografi

  • Som kahytsdreng til Siam, 1940.
  • Den eventyrlige afrikafærd, 1951.
  • Fra Kilimanjaro til Pygmæerne, 1952.
  • Jivaro, 1958.
  • Ulu – Verdens ende, 1960.
  • Bag arabiens slør, 1961.
  • Ukendt land – rejse til Mongoliet, 1962.
  • Hvorfor smiler Buddha?, 1963.
  • Ghor - pygmæernes elefantjæger, 1965
  • Sort ekstase – indtryk fra centralafrika, 1965.

Eksterne henvisninger

Danmark Stub
Denne biografi om en dansker er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi
The contents of this page are sourced from Wikipedia article. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes