Quantcast
peoplepill id: jorgen-bidstrup
JB
1 views today
1 views this week
Jørgen Bidstrup

Jørgen Bidstrup

Danish actor
Jørgen Bidstrup
The basics

Quick Facts

Intro Danish actor
Was Actor
From Denmark
Type Film, TV, Stage & Radio
Gender male
Birth 1 April 1928
Death 30 September 1992 (aged 64 years)
Star sign Aries
The details

Biography

Jørgen Bidstrup (1. april 1928 i København – 30. september 1992) var en dansk skuespiller.

Bidstrup, der var elev hos Else Højgaard, blev uddannet på Skuespilskolen ved Odense Teater i 1955. Efterfølgende blev han en del af ensemblet på Aalborg Teater, fra 1958 var han tilknyttet Frederiksberg Teater og fra 1961 Allé-Scenen på Frederiksberg. Han var fra 1962 scenens souschef og fra 1963 direktør. I 1968 vendte han tilbage til Odense Teater, og fra 1969 inspektør samme sted. Bidstrups mest markante rolle var i Jens Jørgen Thorsens Jesus vender tilbage, hvor han spillede en af kardinalerne.

Jørgen Bidstrup var medlem af Den Danske Frimurerorden.

Filmografi

  • Soldaterkammerater rykker ud (1959)
  • Gøngehøvdingen (1961)
  • Vi har det jo dejligt (1963)
  • To (1964)
  • Don Olsen kommer til byen (1964)
  • Mord i Paradis (1988)
  • En dag i oktober (1991)
  • Jesus vender tilbage (1992)

Tv-serier

  • Ka' de lide østers? (1967)

Eksterne henvisninger

Stub
Denne danske skuespillerbiografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Artiklen om skuespilleren Jørgen Bidstrup kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen. Eller du kan søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool.
The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 24 Jun 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
Reference sources
References
https://www.dfi.dk/viden-om-film/filmdatabasen/person/1535
https://www.danskefilm.dk/skuespiller.php?id=520
http://danskfilmogtv.dk/content.php?page=persons&sort=lastname&value=12856
http://www.scope.dk/person.php?id=19395
http://www.svenskfilmdatabas.se/sv/item/?type=person&itemid=157575
https://www.allmovie.com/artist/p6103
arrow-left arrow-right arrow-up arrow-down instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube stumbleupon comments comments pandora gplay iheart tunein pandora gplay iheart tunein itunes