Quantcast
peoplepill id: joaquin-poza-cobas
JPC
1 views today
1 views this week
Joaquín Poza Cobas

Joaquín Poza Cobas

Spanish journalist
Joaquín Poza Cobas
The basics

Quick Facts

Intro Spanish journalist
Was Journalist
From Spain
Type Journalism
Gender male
Birth 1870, Pontevedra, Spain
Death 20 August 1948 (aged 78 years)
The details (from wikipedia)

Biography

Joaquín Poza Cobas (Pontevedra, 1870 - 20 d'agost de 1948) fou un periodista i polític gallec.

Trajectòria

Era fill de Laureano Poza Estévez. Llibreter i impressor, a la seva impremta del carrer Michelena es van imprimir els Documentos, inscripciones, monumentos, extractos de manuscritos, tradiciones, noticias, etc. para la Historia de Pontevedra, de Casto Sampedro (1902), alguns números de la revista Nós, reglaments de societats obreres i periódics com El Amigo del Pueblo de Vigo. També tenia una llibreria a la plaça Indalecio Armesto.

Vinculat al moviment republicà de Pontevedra ja a finals del segle XIX, en 1900 apareix com a administrador del periòdic La Unión Nacional portaveu del moviment republicà. Dirigent del Partit Radical des dels seus inicis, en 1904 fou un dels signataris de la convocatòria al míting que Alejandro Lerroux va fer a Pontevedra. També fou director dels periódics El Grito del Pueblo, òrgan del Partit Republicano, i La Libertad (en 1907 era el seu administrador i, des de 1908, director i propietari, i s'imprimia als seus tallers tipogràfics. Fou substituït pel seu fill Joaquín).

Fou un dels signataris del manifest dels republicans gallecs a la Junta Directiva de l'Aliança Republicana en 1928. Soci del Centre Republicà de Pontevedra, milità inicialment al Partit Republicà Radical Socialista, del que es va donar de baixa posteriorment. En 1935 ingressà a Unió Republicana.

Casat amb Pilar Juncal, germana de José Juncal Verdulla, entre els seus fills destacaren Joaquín, Hernán i Laureano Poza Juncal.

Bibliografia

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 24 Jun 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Reference sources
References
http://anuariobrigantino.betanzos.net/Ab2004PDF/2004%20265-312%20PEREIRA.pdf
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes