Quantcast
peoplepill id: joaquim-fornells-i-parera
JFIP
2 views today
2 views this week
Joaquim Fornells i Parera

Joaquim Fornells i Parera

Spanish politician
Joaquim Fornells i Parera
The basics

Quick Facts

Intro Spanish politician
Was Politician Activist Trade unionist
From Spain
Type Activism Politics
Gender male
Birth 1898, Manresa, Bages, Barcelona Province, Spain
Death 1953 (aged 55 years)
The details (from wikipedia)

Biography

Joaquim Fornells i Parera (Manresa, Bages, 1898 - 1953) va ser un alcalde de Manresa i líder de la CNT local.

Biografia

Era administratiu de Correus i estava afiliat a la CNT. Fou elegit alcalde de Manresa el 31 de maig de 1938 en plena Guerra Civil Espanyola, substituint a Josep Corbella i Sunyer, quan va ser mobilitzat. El seu nomenament es va realitzar sense l'aprovació del PSUC, que com a protesta no va voler participar en les tasques de govern municipal. A finals del 1938 va ser inculpat, juntament amb altres persones, del delicte de contraban de safrà i de numerari a través de la frontera amb França. El 13 de desembre d'aquell mateix any la Junta Administrativa de Contraban va iniciar el processament dels acusats. El 22 de desembre, l'endemà del primer bombardeig aeri que va patir la ciutat, després que el PSUC exigís la seva dimissió i la CNT l'expulsés, ell mateix va dimitir, i el Consell Municipal de Manresa el va substituir per un nou alcalde, el ferroviari de la CNT Emilià Martínez. Acabada la guerra, fou condemnat a 6 anys i un dia de presó per "auxilio a la rebelión". Després de ser empresonat a la Model, durant dos anys, fou desterrat a Alacant durant uns tres anys. Al tornar ja no va reprendre l'activitat política.

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 07 Aug 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Reference sources
References
http://www.memoria.cat/republica/content/fornells-i-parera-joaquim
https://books.google.cat/books?id=vSiTVhCBM2UC&pg=PA586
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes