Quantcast
peoplepill id: joan-sitjar-i-bulcegura
JSIB
1 views today
1 views this week
Joan Sitjar i Bulcegura

Joan Sitjar i Bulcegura

Joan Sitjar i Bulcegura
The basics

Quick Facts

Was Writer Poet
From Spain
Type Literature
Gender male
Birth 1828, La Bisbal d'Empordà, Spain
Death 1900, La Bisbal d'Empordà, Spain (aged 72 years)
Family
Siblings: Joaquim Sitjar i Bulcegura
Peoplepill ID joan-sitjar-i-bulcegura
The details (from wikipedia)

Biography

Joan Sitjar i Bulcegura (la Bisbal d'Empordà, 1828—1900) fou un escriptor, poeta i propietari rural que va participar de la Renaixença. Col·laborà en diverses revistes, entre les quals Calendari Català, La Gramalla i La Renaixensa. A la Bisbal, formà part (juntament amb el seu germà Joaquim Sitjar, Josep Vancells i altres personalitats locals) del grup que editava el setmanari El Faro Bisbalense, on publicà diversos articles.

Era amic de Frederic Mistral, que també col·laborava a El Faro, i de Jacint Verdaguer. Rebé influències del mateix Verdaguer i de Marià Aguiló, i fou conegut popularment amb el nom de Lo Cançoner (o Lo Poeta) de la Vall d'Aro per la divulgació oral de la seva poesia i de la d'altres autors.

Els germans Sitjar eren partidaris d'un catalanisme conservador i treballaven per enaltir la llengua i la cultura catalanes. A més, tenien una devoció especial per Rosalía de Castro, que traduiren al català.

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 22 Apr 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Reference sources
References
https://www.raco.cat/index.php/EBE/article/view/272750
https://www.enciclopedia.cat/EC-DLC-63012.xml
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes