Quantcast
About Joan Colomar Escandell: Politician (born: 1865 - died: 1943) | Biography, Facts, Career, Life
peoplepill id: joan-colomar-escandell
JCE
1 views today
1 views this week
Joan Colomar Escandell
Politician

Joan Colomar Escandell

Joan Colomar Escandell
The basics

Quick Facts

Intro Politician
Was Politician
From Spain
Field Politics
Gender male
Birth 1865, Formentera, Formentera, Balearic Islands, Spain
Death 1943 (aged 78 years)
The details (from wikipedia)

Biography

Joan Colomar Escandell (Formentera 1865 - 1943), conegut com a Joan d'en Pep Pere, va ser batlle de Formentera del 1931 al 1935.

Emigrà de jove a Montevideo, on va fer de mariner. Retornà i es dedicà a pescar i a la feina de pagès. Va esdevenir cap de llista del cartel de la candidatura Aliança Republicana guanyadora a les eleccions municipals del 12 d'abril 1931. Resultà elegit batle de l'illa amb 6 vots a favor, 3 abstencions i 2 en contra.

Durant el seu mandat aconseguí una gran popularitat per les diverses actuacions realitzades, encaminades a superar l'endarreriment en què estava immersa l'illa: un pla insular d'escoles, i la construcció de les Escoles de Sant Francesc (ses Escoles Velles), el pla d'urbanització de la Savina seguint el model ordenat i quadrangular de les eixamples, l'ampliació del port, la construcció del nou edifici de l'Ajuntament (ajuntament Vell), la caserna de la Guàrdia Civil (actual centre Gabrielet) i el cementeri nou de Sant Francesc

Per motius de salut va haver de deixar el seu càrrec a la batlia de l'illa l'any 1935.

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 13 Sep 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes