Quantcast
peoplepill id: jeroen-rietbergen
JR
1 views today
1 views this week
Jeroen Rietbergen
Dutch composer

Jeroen Rietbergen

Jeroen Rietbergen
The basics

Quick Facts

Intro Dutch composer
Is Musician Composer
From Netherlands
Field Music
Gender male
Birth 19 April 1971, Vlissingen, Zeeland, Netherlands
Age 51 years
Star sign Aries
Instruments:
Keyboard instrument
The details (from wikipedia)

Biography

Jeroen Rietbergen (Vlissingen, 19 april 1971) is een Nederlands componist en toetsenist.

Biografie

Rietbergen werd geboren in Vlissingen, waar hij op een leeftijd van tien al pianoles kreeg. Na zijn opleiding op de Havo voor muziek en dans, ging hij in 1989 naar het Rotterdams Conservatorium. Deze studie heeft hij niet voltooid, hij werd na twee jaar weggestuurd omdat hij te veel speelde en te weinig studeerde. Als sessiemuzikant speelde Rietbergen bij verschillende bandjes, waaronder in 1994 bij Rick DeVito als achtergrondzanger en toetsenist. In 1995 was hij twee jaar toestenist bij Ruth Jacotts nieuwe begeleidingsband waarmee hij twee theatertours deed. Bij Candy Dulfer speelde hij op het album For the love of you dat in 1997 uitkwam en met Dulfer maakte hij verschillende tours deed door Europa, Amerika en Japan. Doordat de drummer Ton Dijkman destijds bij Dulfer en Jan Akkerman speelde, werd Rietbergen in 1999 bij Akkerman geïntroduceerd. Rietbergen ging dat jaar mee op tournee en speelde ook op Akkerman's album Live at Alexander's.

Als muzikant was hij in 2001 vast bandlid van Marco Borsato. In die tijd speelde hij voor Borsato en Akkerman, maar richtte samen met Ronald Molendijk ook de danceact Soulvation op, waarmee ze met het nummer Reset Your Brain in 2003 de top 10 van de Nederlandse top 40 behaalden. Ook produceerde hij samen met Paskal Jakobsen voor Roel Felius het winnende liedje Mijn Ogen Zeggen Alles dat voor de eerste Nederlandse editie van het Junior Songfestival werd gemaakt. In 2004 was hij actief voor Borsato waarmee hij tien keer in het Sportpaleis in Antwerpen en zes keer in de Kuip speelde. In 2007 kreeg Rietbergen een relatie met Linda de Mol. Twee jaar later componeerde hij de filmmuziek voor de film Terug naar de kust waarin De Mol de hoofdrol speelt. Rietbergen componeerde later voor regisseur Will Koopman nog meer filmmuziek. Vanaf 2010 is hij toetsenist bij de Edwin Evers Band voor het programma The Voice of Holland. Met deze band ging hij in 2013 ook mee op theatertournee.

Prijs

In 2014 krijgt Rietbergen de Buma Filmmuziek Award voor de muziek van Gooische Vrouwen 2. In 2015 ontving hij dezelfde prijs weer met Gooische Vrouwen 2.

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 10 Sep 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Sections Jeroen Rietbergen

arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes