Quantcast
peoplepill id: jc-nielsen
JN
1 views today
1 views this week
J.C. Nielsen

J.C. Nielsen

Danish inventor
J.C. Nielsen
The basics

Quick Facts

Intro Danish inventor
Was Inventor
From Denmark
Type Business
Gender male
Birth 9 July 1831
Death 31 October 1874 (aged 43 years)
Star sign Cancer
The details (from wikipedia)

Biography

Jørgen Carl Nielsen (9. juli 1831 i Odense – 31. oktober 1874 på Frederiksberg) var en dansk xylograf og opfinder.

J.C. Nielsen var søn af nålemagermester Hans Christian Nielsen og Ane Sophie født Brockmann. Efter at have lært malerhåndværket kom han til København, hvor han besøgte Kunstakademiet og lagde sig efter xylografi. Da han med understøttelse fra indenrigsministeriet og Den Reiersenske Fond 1864 var i Paris og der så mekanisk i zinkplader overførte tegninger med held blive anvendte i bogtrykkerpressen, ville han lære denne fremgangsmåde; men da dette nægtedes ham, opfandt han selv zinkografien, nemlig en fremgangsmåde til at bringe en på en zinkplade udført eller overført tegning til ved ætsning i pladen at stå med et ophøjet præg, der var stærkt nok til at udholde bogtrykkerpressen. Denne hans opfindelse, der har været brugt og endnu bruges meget her i landet, blev prisbelønnet ved industriudstillingerne i Stockholm 1866, i København 1872 og i Wien 1873.


Denne artikel bygger hovedsagelig på biografi(er) i 1. udgave af Dansk Biografisk Leksikon, side 248,udgivet af C.F. Bricka, Gyldendal (1887–1905).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.

Når en omskrivning af teksten til mere nutidig sprog, og wikificeringen er foretaget, skal der anføres en reference med henvisning til forfatteren og den relevante udgave af DBL, jf. stilmanualen, dette angives som f.x:
{{Kilde |forfatter=Navn |titel=Efternavn, Fornavn |url=http://runeberg.org/dbl/... |work=[[Dansk Biografisk Leksikon]] |udgave=1 |bind=I til XIX |side=xxx |besøgsdato=dags dato}}
og herefter indsættelse af [[Kategori:Artikler fra 1. udgave af Dansk biografisk leksikon]] i stedet for DBL-skabelonen.

Ekstern henvisning

  • J.C. NielsenKunstindeks Danmark/Weilbachs Kunstnerleksikon
The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 24 Jun 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Reference sources
References
http://runeberg.org/dbl/12/0250.html
https://www.kulturarv.dk/kid/VisKunstner.do?kunstnerId=9219&wsektion=alle
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes