Quantcast
peoplepill id: jarmo-ahonen
JA
2 views today
2 views this week
Jarmo Ahonen

Jarmo Ahonen

Finnish physiotherapist
Jarmo Ahonen
The basics

Quick Facts

Intro Finnish physiotherapist
Is Physiotherapist
From Finland
Type Healthcare
Gender male
Birth 22 August 1953
Age: 67 years
Star sign LeoLeo
Residence Lohja, Helsinki sub-region, Uusimaa, Finland
The details

Biography

Jarmo Ahonen (s. 22. elokuuta 1953) on fysioterapeutti, tietokirjailija, kouluttaja ja Pilates-opettaja. Hän on työskennellyt 32 vuotta Suomen Kansallisbaletin konsultoivana fysioterapeuttina. Lisäksi hän on toiminut Suomen Urheiluliiton (SUL) fysioterapeuttina 1977-1994 välisenä aikana ja Suomen olympiajoukkueen fysioterapeuttina seitsemissä kesäolympialaisissa alkaen Soulista vuonna 1988 Lontooseen vuonna 2012. Hän oli myös jäsenenä Suomen Olympiakomitean lääkintävaliokunnassa.

Koulutus: Ahonen on Helsingin Lyseon Ressun lukion ylioppilas vuosimallia 1973, aloitti opiskelut California State University Fresnossa ja valmistui Helsingin IV Terveydenhoito-oppilaitoksesta fysioterapeutiksi vuonna 1976. Hän opiskeli Helsingissä Anna Ivakon ohjauksessa manuaalista terapiaa vuosien ajan 1970-luvulla, Ruotsissa Eric Söderströmin oppilaana ja työtoverina Skövdessä ja Varbergissa yhteensä 4,5 vuoden ajan 1980-luvulla, Yhdysvalloissa Lynn Wallacen, Rue Tikkerin, Steven Subotnickin ja Dan Smithin ohjauksessa 1990-luvulla. Ahonen valmistui Pilates-ohjaajaksi San Franciscossa vuonna 1999 Peak Performance -oppilaitoksesta opettajanaan Jennifer Stacey ja A Body of Work -oppilaitoksesta Madeline Blackin oppilaana. Hän kouluttautui sekä klassisen Pilateksen ohjaajaksi että Modernin Pilateksen ohjaajaksi.

Fysioterapiatyö: Ahonen aloitti työn Suomessa Kuntoutussäätiöllä, siirtyi sieltä Ortonin Sairaalaan ja aloitti yksityisenä ammatinharjoittajana Helsingissä, perusti Fysioterapikonsultit Oy:n yhdessä fysioterapeutti Risto Järven kanssa 1986 ja luopui siitä vuonna 2003. Perusti 2003 Art Fysio Oy:n ja jatkaa edelleen sen omistajana. Yritys sijaitsee Kasarmikatu 36:ssa Helsingin keskustassa ja työllistää tällä hetkellä yli kaksikymmentä terveydenhoidon ammattilaista.

Opetustyö: Ammatillista opetusta Ahonen on harjoittanut fysioterapeuteille Stadia/Metropoliassa sekä nykyisin Somatic Studion fysioterapeuttien jatkokoulutuksessa ja Suomen Kuntoutuskouluttajien järjestämillä kursseilla. Hän aloitti myös Pilates-ohjaajien koulutuksen Suomessa vuonna 2000 ja on diplomoinut noin 500 ohjaajaa ammattiin. Hän on opettanut tanssioppilaita Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitoksessa ja Teatterikorkeakoulun Tanssitaiteenlaitoksella noin 20 vuoden ajan. Ahonen kouluttaa myös eri puolella Suomea fysioterapeutteja, toimintaterapeutteja, tanssiopettajia, urheiluvalmentajia ja Pilates-ohjaajia.

Valmennustyö: Ahonen on toiminut tennis-pelaajien Henri Kontisen, Emma Laineen, Robert Lindstedtin (Ruotsi), Jarkko Niemisen kehonhallinta- ja fysiikkavalmentajana.. Lisäksi hän on valmentanut purjehtija Sari Multalaa 12 vuotta yhdessä Joakim Wileniuksen ja Fredrik Lasseniuksen kanssa. Valmentaa nykyisin kolmiloikkaaja Essi Lindgreniä ja konsultoi keihäänheittäjien Oliver Helanderin ja Heidi Nokelaisen valmennuksessa.

Julkaisut: Ahonen on julkaissut kymmenkunta fysioterapian ja kehonhallinnan kirjaa. Lisäksi hän on tuottanut lukuisia artikkeleita suomalaisiin ja kansainvälisiin julkaisuihin. Viimeisin kirja "Liikkuva ihminen" syntyi yhteistyössä Marita Sandströmin kanssa ja ilmestyi vuonna 2011. Vapaana kirjoittajana syntyi runoteos "Ystävänä yksinäisyys vuonna 2018.

Yhdistystoiminta: Ahosen aloitteesta perustettiin Dance Health Finland (DHF) vuonna 2000 parantamaan tanssijoiden terveyttä ja kouluttamaan terveydenhuollon ammattilaisia ymmärtämään tanssiin liittyviä terveydellisiä haasteita. Ahonen toimi yhdistyksen puheenjohtajana kuusi ensimmäistä vuotta. Sen jälkeen hän on ollut varapuheenjohtajana ja on edelleen hallituksen jäsen. Ahonen on ollut vaikuttamassa myös tanssilääketieteen kansainväliseen kehitykseen. Hän on ollut 10 vuotta International Association for Dance Medicine and Science (IADMS) järjestön hallituksen jäsen ja kuusi vuotta varainhoitaja (treasurer). Vuonna 2018 hän oli mukana järjestämässä alan suurinta tapahtumaa, vuosittaista maailmankonferensia Helsingissä. Ahonen on ollut myös aloittamassa Suomen Urheilufysioterapeutit ry:n toimintaa ja toimii tällä hetkellä yhdistyksen kouluttajana ja akreditointitoimikunnassa.

Jarmo Ahonen työskentelee Art Fysio Oy:ssä fysioterapeuttina ja toimitusjohtajana (www.artfysio.fi).

Lähteet

  1. Lehdistötiedotteet henrikontinen.com. 13.1.2008. Viitattu 13.12.2009.
  2. Henkilöt somaticstudio.com. Somatics Studio. Viitattu 13.12.2009.


The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 30 Jun 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
Reference sources
References
http://www.henrikontinen.com/index.php?page=lehdistoetiedotteet
http://www.somaticstudio.com/henkilot.html
arrow-left arrow-right arrow-up arrow-down instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube stumbleupon comments comments pandora gplay iheart tunein pandora gplay iheart tunein itunes