Quantcast
peoplepill id: jan-streuer
JS
1 views today
4 views this week
Jan Streuer

Jan Streuer Dutch football player

Dutch football player
Jan Streuer
The basics

Quick Facts

Intro Dutch football player
Is Athlete Football player Association football player
From Netherlands
Type Sports
Gender male
Birth 6 May 1951
Age: 69 years
The details

Biography

Jan Streuer (Losser, 6 mei 1951) is een voormalig Nederlands voetballer. Hij speelde onder andere voor de Nederlandse voetbalclubs FC Twente, FC Groningen en FC Utrecht. Na zijn actieve carrière was hij manager voetbalzaken in dienst van Vitesse. Vanaf november 2007 werkte hij als directeur scouting en technisch adviseur bij de Oekraïense club FK Sjachtar Donetsk. Sinds januari 2016 is hij samen met Cees Lok een bedrijf in sportmanagement gestart.

Carrière

Streuer speelde in het Nederlands amateurelftal, bij de UEFA-jeugd en in Jong Oranje. Hij werd in de zomer van 1969 door FC Twente bij de amateurs van CVV Germanicus uit Coevorden weggeplukt. Hij kwam in zijn eerste twee seizoenen regelmatig tot spelen en scoorde vijf doelpunten in de competitie. Op 4 november 1970 maakte hij een doelpunt in de Europa Cupwedstrijd tegen het Turkse Eskişehirspor. In zijn derde seizoen raakte hij op een zijspoor, waarna hij in de zomer van 1972 naar FC Groningen vertrok. Hier speelde hij in één seizoen 22 wedstrijden waarin hij vijf doelpunten maakte. Streuer keerde in 1973 terug naar Twente, maar kwam in Enschede nauwelijks in actie. Wel scoorde hij op 12 december 1973 in de met 2-1 verloren Europa Cupwedstrijd tegen Ipswich Town.

Vanaf 1974 speelde Streuer twee jaar voor MVV. In 1976 tekende hij een contract bij FC Utrecht. Streuer is aanvankelijk lekker op dreef en scoorde onder andere tegen zijn oude club FC Twente en in het bekertoernooi tegen Ajax. Op 30 januari 1977 brak hij echter in een wedstrijd tegen N.E.C. zijn linkerscheenbeen. Nog voordat hij zijn rentree kon maken, brak Streuer in een training in december 1977 opnieuw zijn scheenbeen en zijn kuitbeen. Hij kwam nauwelijks nog tot voetballen in Utrecht en in 1980 verkaste hij naar het Belgische KRC Harelbeke. Daar liep hij in 1982 voor een derde keer een beenbreuk op, dit keer zijn rechterscheenbeen. Kort daarna beëindigde hij zijn profcarrière.

Streuer was vervolgens korte tijd trainer van het tweede elftal van FC Utrecht. Hij was tevens eigenaar van een sportzaak in Amersfoort. Hier leerde hij de jeugdige John van den Brom kennen, die stage liep in de winkel. Streuer werd zaakwaarnemer van de talentvolle voetballer en regelde een contract voor Van den Brom bij Vitesse. De contacten die hierdoor met de Arnhemse club gelegd waren, zorgden ervoor dat Streuer later gevraagd werd om hoofd scouting te worden. Vanaf 1997 was hij manager voetbalzaken bij Vitesse. Streuer ontving de decoratie "Zilveren Vitessenaar", mede voor zijn bestuurlijke rol binnen Vitesse. Eind 2007 trad hij als directeur scouting in dienst van de Oekraïense club Sjachtar Donetsk waar hij tot begin 2016 zou blijven. Sinds januari van dat jaar is hij samen met Cees Lok eigenaar van een bedrijf in sportmanagement.

Zie ook

  • Lijst van spelers van FC Twente
  • Lijst van spelers van FC Groningen
  • Lijst van spelers van MVV
  • Lijst van spelers van FC Utrecht
The contents of this page are sourced from Wikipedia article. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
arrow-left arrow-right arrow-up arrow-down instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube stumbleupon comments comments pandora gplay iheart tunein pandora gplay iheart tunein itunes