Quantcast
peoplepill id: jan-pivec
JP
1 views today
3 views this week
Jan Pivec

Jan Pivec

Czech actor and singer
Jan Pivec
The basics

Quick Facts

Intro Czech actor and singer
Was Actor
From Czech Republic
Type Film, TV, Stage & Radio
Gender male
Birth 19 May 1907, Prague, Czech Republic
Death 10 May 1980, Prague, Czech Republic (aged 73 years)
Star sign Taurus
Education
Prague Conservatory
Awards
Národní umělec 1963
Peoplepill ID jan-pivec
The details

Biography

Ян Півець (чеськ. Jan Pivec; 19 травня 1907, Прага — 10 травня 1980, Прага) — чеський актор театру і кіно.

Біографія

Був відомим чеським актором, головним чином шекспірівського репертуару. Знімався в кіно. Похований на меморіальному Виноградському кладовищі (Прага).

Театр

  • «Сон літньої ночі» Шекспіра — Оберон
  • «Дама з камеліями» Дюма — Гастон Ріо
  • «Юлій Цезар» Шекспіра — Тітіній
  • «Ромео і Джульєтта» Шекспіра — Меркуціо
  • «Фауст» Гете — Мефісто
  • «Макбет» Шекспіра — Росс
  • «Багато галасу з нічого» Шекспіра — Бенедикт
  • «Отелло» Шекспіра — Родріго
  • «Одруження» Гоголя — Кочкарьов
  • «Слуга двом панам» Гольдоні — Труффальдіно
  • «Приборкання норовливої» Шекспіра — Груміо
  • «Отелло» Шекспіра — Яго
  • «Три сестри» Чехова — Прозоров
  • «Ревізор» Гоголя — Сквозняк-Дмухановський
  • «Чайка» Чехова — Тригорін
  • «Віндзорські насмішниці» Шекспіра — Фальстаф

Вибрана фільмографія

Актор

  • 1926 — Господар Безоушек / Pantáta Bezousek —
  • 1938 — Філософська історія / Filosofská historie — Frybort
  • 1942 — Чоловіки не старіють / Muzi nestárnou — Stána Járský
  • 1962 — Ідіот з Ксеенемюнде / Blbec z Xeenemunde —

Нагороди

  • 1958 — Заслужений артист ЧССР
  • 1963 — Народний артист ЧССР

Література

  • Кино: Энциклопедический словарь / Гл. ред. С. И. Юткевич Москва, Советская энциклопедия, 1987. — с. 528

Посилання

  1. Czech National Authority Database
The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 23 Jun 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
Reference sources
References
https://www.imdb.com/name/nm0686096/
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes