Quantcast
peoplepill id: jan-kramar
JK
2 views today
2 views this week
Ján Kramár

Ján Kramár

Slovak dabing actor and actor
Ján Kramár
The basics

Quick Facts

Intro Slovak dabing actor and actor
Is Actor
From Slovakia
Type Film, TV, Stage & Radio
Gender male
Birth 14 September 1928, Rybany, Bánovce nad Bebravou District, Trenčín Region, Slovakia
Age 92 years
Star sign Virgo
Peoplepill ID jan-kramar
The details

Biography

Ján Kramár (* 14. září 1928 Rybany) je slovenský herec a otec Maroše Kramára.

V roce 1949 studoval herectví na ODK v Bratislavě. V letech 1949–1954 byl členem vesnického divadla a od roku 1954 členem činohry Nové scény. Ve filmech a televizi se uplatnil jako výrazný představitel lidových postav. Hrál v televizních seriálech Medený gombík (1970) a Povstalecká história (1984). Výrazně se uplatnil i v dabingu.

Filmografie

  • 1957 – Štyridsaťštyri (Pavel Kubica)
  • 1959 – Kapitán Dabač
  • 1959 – Pán a hvezdár (Kubo, hvězdář Pastiero Kubando)
  • 1962/1963 – Jánošík I–II (Zvaroň)
  • 1965 – Smrť prichádza v daždi
  • 1966 – Majster kat (starý richtár)
  • 1966 – Vrah zo záhrobia (Martin)
  • 1968 – Traja svedkovia (Tono Hruška)
  • 1973 – Hriech Kataríny Padychovej (Očko)
  • 1974 – Cesta ženy (Paľo Roháček)
  • 1974 – Kto odchádza v daždi... (Mičko)
  • 1974 – Trofej neznámeho strelca (Hajník Demko)
  • 1975 – Život na úteku (Samek)
  • 1976 – Červené víno
  • 1976 – Pozor, ide Jozefína! (Benedikt Grznár)
  • 1977 – Advokátka (dozorce)
  • 1977 – Zlatá réva (traktorista Štefan Vrúbik)
  • 1979 – A pobežím až na kraj sveta (otec Parila)
  • 1979 – Blízke diaľavy (mistr)
  • 1981 – Člny proti prúdu (Donát)
  • 1981 – Nevera po slovensky (Ivanův otec)
  • 1981 – Otec (krmič)
  • 1981 – Plavčík a Vratko (muzikant)
  • 1982 – Predčasné leto (otec)
  • 1982 – Soľ nad zlato (velitel stráže)
  • 1983 – Mŕtvi učia živých (dělník)
  • 1986 – Cena odvahy (Leško)
  • 1987 – Začiatok sezóny (Jurica)

Diskografie (výběr)

  • 2007 Koza rohatá a jež, Domček, domček, kto v tebe býva? - A.L.I. - CD (v pohádce Koza rohatá a jež účinkují: Ježek: Ján Gallovič, Koza: Szidi Tobias, Liška: Bibiana Ondrejková, Vlk: Štefan Bučko, Medvěd: Ján Mistrík, Stařík: Ján Kramár
  • 2007 Vtáčí kráľ, Traja zhavranení bratia - A.L.I. - MC, CD (v pohádce Traja zhavranení bratia účinkují: Vypravěč: Štefan Kvietik, Anička: Petra Kolevská, Jakub (dítě): Michal Domonkoš, Jakub: Miroslav Trnavský, Juraj (dítě): Ondrík Kaprálik, Juraj: Martin Kaprálik, Janko (dítě): Felix Dacej, Janko: Jozef Domonkoš, Matka: Viera Richterová, Otec: Ján Kramár, Král: Maroš Kramár, Jolana: Ina Gogálová, Vědma: Eva Rysová, Komorník: Ján Kramár

Reference

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Ján Kramár na slovenské Wikipedii.

Externí odkazy

The contents of this page are sourced from Wikipedia article. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes