Quantcast
peoplepill id: jan-jiran
JJ
1 views today
1 views this week
Jan Jiráň

Jan Jiráň Czech actor and singer

Czech actor and singer
Jan Jiráň
The basics

Quick Facts

Intro Czech actor and singer
Is Actor Writer Science fiction writer
From Czech Republic
Type Film, Television, Stage and Radio Literature
Gender male
Birth 2 February 1957, Prague, Czech Republic
Age: 63 years
Star sign AquariusAquarius
The details

Biography

Jan Jiráň (* 2. února 1957 Praha) je český herec, hudebník, písničkář, divadelní pedagog, režisér, producent a kulturní publicista.

Diskografie

LP desky s Martinem Stropnickým

  • Hurá k šípku
  • 1991 Nanečisto

CD disky

  • 2006 Botafogo - Jan Jiráň
  • 2009 Čekání na Kojota
  • 2012 Todo

Režie mluveného slova na CD

  • 1992 - Čtyřlístek
  • 1993 - Ve znamení hada
  • 1994 - Zmatky Hanuše Hanuše
  • 1995 - Ve znamení ryby
  • 1996 - Medvídek Pú
  • 1997 - Klapzubova jedenáctka
    • Zátiší Medvídka Pú
  • 1998 - Neohrožený Mikeš
  • 1999 - Kocourek Modroočko
    • Koukám okem malíře
  • 2001 - Medvídek Pú a Tygr
    • Harry Potter a kámen mudrců
  • 2002 - O zvědavém štěňátku
  • 2003 - Alchymista
    • Číslo do nebe
  • 2004 - J.R.R.Tolkien: Pohádky
  • 2005 - Děti z Bullerbynu
    • Autopohádky
    • Vánoce v Bullerbynu
  • 2007 - Bajky i nebajky
  • 2008 - Kouzelný kalendář
    • Moja a páv
    • Boříkovy lapálie
    • Muž, který sázel stromy
  • 2009 - E.A.Poe: 4 povídky
    • Adresát neznámý
    • Návrat z prázdnin a jiné Mikulášovy patálie
    • Moja, Tatu a tiplíci
  • 2010 - Tracyho tygr
    • Poslední promítač ze Sudet
    • J.Masopust - Povídky z prvního a druhého poločasu
  • 2011 - Babička
    • Pohádka o Raškovi
    • Pošta v zoo
    • Opičí král
    • Pučálkovic Amina
    • Straka v říši entropie
  • 2012 - Stříbrní Chilané
    • Tatínek není k zahození
  • 2013 - Tatínek 001
    • Prodaná nevěsta
    • Rusalka
    • Kouzelná flétna
    • Carmen
    • Emil a detektivové
    • Pohádky pana přednosty
    • Deník malého poseroutky 1
  • 2014 - Deník malého poseroutky 2
    • Zlá minuta
    • Opičí král 4 CD
    • Lazebník Sevillský
    • Nápoj lásky
    • Traviata
    • Turandot
  • 2015 - Příběhy památných stromů
  • Pišlické příběhy
  • Filmografie, výběr
    • 1992 Kačenka a strašidla
    • 1992 Kačenka a zase ta strašidla
    • 2000 Otesánek
    • 2005 Restaurace U prince

Knihy

  • 1994 Ve znamení Hada, napsal společně s Marianem Pallou, patří do sci-fi.
  • Vlak do Santa Fé, společně s Jiřím Lábusem a Oldřichem Kaiserem

Odkazy

Reference

Externí odkazy

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 23 Jun 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
Reference sources
References
https://aleph.nkp.cz/F/?ccl_term=wau=jn20000401255+or+wkw=jn20000401255&func=find-c&local_base=skc
https://web.archive.org/web/20070922060316/http://www.ypsilonka.cz/index.php?str=soubor&detail=9
https://web.archive.org/web/20080503001311/http://www.jedinak.cz/stranky/jiran02.html
http://programy.sms.cz/index.php?P_id_kategorie=9167&P_soubor=televize/porad_divadla.php?id%3Djwegeda136qil
https://www.csfd.cz/tvurce/1060
https://aleph.nkp.cz/F/?func=find-c&local_base=aut&ccl_term=ica=jn20000401255
http://d-nb.info/gnd/111230066X
http://isni.org/0000000055679592
http://id.loc.gov/authorities/n95081699
arrow-left arrow-right arrow-up arrow-down instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube stumbleupon comments comments pandora gplay iheart tunein pandora gplay iheart tunein itunes