Quantcast
peoplepill id: jan-hulst
JH
2 views today
30 views this week
Jan Hulst

Jan Hulst

Dutch violinist and music educator
Jan Hulst
The basics

Quick Facts

Intro Dutch violinist and music educator
Is Musician Violinist Music educator Educator
From Netherlands
Type Academia Music
Gender male
Birth 1937
Age 84 years
Instruments:
Violin
The details (from wikipedia)

Biography

Jan Hulst (1937) is een Nederlands violist en vioolpedagoog.

Hulst was een leerling van Jan Damen en Jo Juda, hij behaalde aan het Conservatorium van Amsterdam zijn solisten-diploma en vervolgde zijn studie bij Felix Hupka in het vak orkestdirectie. Hij was concertmeester van het Kunstmaand Orkest (later Amsterdams Philharmonisch Orkest) en werkte regelmatig mee aan concerten van het Nederlands Kamerorkest. Daarnaast speelde hij tussen 1963 en 1966 tweede viool in het Koninklijk Concertgebouworkest.

Tussen 1971 en 2000 was hij hoofdvakleraar viool aan de conservatoria van Groningen, Zwolle en Rotterdam.

In de jaren zestig en zeventig was Jan Hulst tweede violist van het Amsterdams Strijkkwartet. De vrijwel onspeelbare compositie 'Boréal' voor solo-viool, slagwerk en vijf marimba's van Maarten Bon is opgedragen aan Hulst en door hem uitgevoerd in 1980 in Muziekcentrum Vredenburg te Utrecht. Tot 2012 was hij dirigent van het Colenso Consort, thans Kamerorkest Soest. Sinds 1983 leeft hij samen met Jeannelotte Hertzberger.

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 23 Apr 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes