Quantcast
peoplepill id: jan-dolata
JD
1 views today
1 views this week
Jan Dolata
Swedish actor

Jan Dolata

Jan Dolata
The basics

Quick Facts

Intro Swedish actor
Is Actor
From Sweden
Type Film, TV, Stage & Radio
Gender male
Birth 29 May 1946, Gdańsk, Poland
Age 75 years
Star sign Gemini
Family
Children: Anna Dolata
The details (from wikipedia)

Biography

Jan Dolata, född 29 maj 1946 i Gdansk i Polen, är en svensk skådespelare.

Biografi

Dolata studerade vid Teaterhögskolan i Stockholm och har varit engagerat vid Stockholms stadsteater. Han är sambo med skådespelerskan Stina Ekblad och har fyra barn.

Filmografi

  • 1974 – En skugga
  • 1977 – Den allvarsamma leken
  • 1979 – Kejsaren
  • 1981 – Szarza, czyli przypomnienie kanonu
  • 1983 – Profitörerna (TV-serie)
  • 1986 – Skuggan av Henry (TV-serie)
  • 1986 – Jönssonligan dyker upp igen
  • 1986 – Hassel – Anmäld försvunnen
  • 1987 – Ägget
  • 1987 – Varuhuset (TV-serie)
  • 1987 – Een gang strømer... (TV-serie)
  • 1990 – Kaninmannen11
  • 1990 – Den svarta cirkeln (TV-serie)
  • 1991 – Guldburen (TV-serie)
  • 1992 – En liten film för mina systrar
  • 1995 – Du bestämmer (TV-serie)
  • 1996 – Sexton (TV-serie)

Teater

Roller (ej komplett)

År Roll Produktion Regi Teater
1967 Woyzeck
Mats Ek Marionetteatern
Högerom Summarum
Michael Meschke Marionetteatern
1972 Romeo Romeo och Julia
Bernhard Krook Hallwylska palatset
1973 Mittfält, Sigvard IK Kamraterna
Fred Hjelm Stockholms stadsteater
1974 David Lowery Bröllopsfesten
Gun Arvidsson Stockholms stadsteater
Aslaks gäng Peer Gynt, del I
Fred Hjelm Stockholms stadsteater
1975 Bror Benjamin Carlande Herr von Hancken
Johan Bergenstråhle Stockholms stadsteater
1976 Otto
Ruprecht
Längtan
Jonas Cornell Stockholms stadsteater
Cléante Den girige
Yves Bureau Stockholms stadsteater
1978 Pedro Gonzales SK 911 till Acapulco
Frej Lindqvist Stockholms stadsteater
Lodovico Othello
Johan Bergenstråhle Stockholms stadsteater
1979 Kirill Platonov
Otomar Krejča Stockholms stadsteater
1980 Hippolytos Till Fedra
Gunilla Berg Stockholms stadsteater
1981 Doktor Cefercola Lördag, söndag, måndag
Andris Blekte Stockholms stadsteater
1987 Fältöversten
Bonde m. fl
Kurage och hennes barn
Ragnar Lyth Stockholms stadsteater
1992 Demeter Stanzides Landet utan gräns
Jan Håkanson Stockholms stadsteater
1999 Didrik Slagheck Stockholmsblod
Peter Harryson Stockholms stadsteater
2003 Betjänten Idioten
Alexander Mørk-Eidem Stockholms stadsteater

Källor

Fotnoter

  1. ^ [ ] ”Jan Dolata”. Svensk Filmdatabas. http://www.sfi.se/sv/svensk-filmdatabas/Item/?type=PERSON&itemid=71483&ref=%2ftemplates%2fSwedishFilmSearchResult.aspx%3fid%3d1225%26epslanguage%3dsv%26searchword%3dJan+Dolata%26type%3dPerson%26match%3dBegin%26page%3d1%26prom%3dFalse. Läst 22 februari 2013. 
  2. ^ Teaterannons”. Dagens Nyheter: s. 41. 11 oktober 1967. https://arkivet.dn.se/tidning/1967-10-11/276/41. Läst 18 februari 2018. 
  3. ^ Marianne Kärre (5 november 1967). ”Svår H-propaganda på Marionetteatern”. Dagens Nyheter: s. 23. https://arkivet.dn.se/tidning/1967-11-05/300/23. Läst 18 februari 2018. 
  4. ^ Anna Greta Ståhle (3 juli 1972). ”Miljön det bästa i 'Romeo och Julia'”. Dagens Nyheter: s. 10. https://arkivet.dn.se/tidning/1972-07-03/177/10. Läst 18 februari 2018. 

Externa länkar

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 24 Jun 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Reference sources
References
http://www.sfi.se/sv/svensk-filmdatabas/Item/?type=PERSON&itemid=71483&ref=/templates/SwedishFilmSearchResult.aspx?id%3D1225%26epslanguage%3Dsv%26searchword%3DJan+Dolata%26type%3DPerson%26match%3DBegin%26page%3D1%26prom%3DFalse
https://arkivet.dn.se/tidning/1967-10-11/276/41
https://arkivet.dn.se/tidning/1967-11-05/300/23
https://arkivet.dn.se/tidning/1972-07-03/177/10
https://www.imdb.com/name/nm0230869/
http://www.svenskfilmdatabas.se/sv/item/?type=person&itemid=71483
http://tkt.kulturhusetstadsteatern.se/arkiv/arkiv_med.php?id=37
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes